search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:15
MENU CLOSE

Το ζευγάρωμα των γιγαντιαίων πάντα μπορεί να γίνει εξαιρετικά βίαιο (Video)

27.10.2020 13:32
Το ζευγάρωμα των γιγαντιαίων πάντα μπορεί να γίνει εξαιρετικά βίαιο (Video) - Media

 

Τα γιγαντιαία πάντα είναι τα ζώα με το γλυκό πρόσωπο που όλοι τα συμπαθούν. Ζουν στην Κίνα αν και το είδος αυτό κινδυνεύει με εξαφάνιση. Δεν είναι λίγα τα ζωολογικά πάρκα τα οποία έχουν υιοθετήσει ενήλικα πάντα με σκοπό να αναπαραχθούν για να αυξηθεί ο αριθμός των συμπαθέστατων αυτών ζώων. 
Για να γίνει η διαδικασία της αναπαραγωγής το θηλυκό πάντα πρέπει να είναι στις γόνιμες ημέρες, κάτι που δεν διαρκεί για πολύ. Πρέπει λοιπόν τα αρσενικά πάντα που το διεκδικούν να παλέψουν βίαια το ένα με το άλλο μπροστά στο θηλυκό προκειμένου εκείνο να επιλέξει τον νικητή που θα ζευγαρώσει. 
Μάλιστα πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η πάλη δυο αρσενικών μπροστά στο θηλυκό πάντα, βοηθά στην πρόκληση της ωορρηξίας. Μάλιστα επι 3 ολόκληρα χρόνια επιστήμονες παρακολουθούσαν κάποια πάντα στα βουνά Κίνλινγκ της Κίνα προκειμένου να καταφέρουν να πετύχουν τη στιγμή του ζευγαρώματος.   
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:15