search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:13
MENU CLOSE

Και όμως οι νυχτερίδες όταν κάποια είναι άρρωστη κρατάνε αποστάσεις μεταξύ τους

27.10.2020 17:57
Και όμως οι νυχτερίδες όταν κάποια είναι άρρωστη κρατάνε αποστάσεις μεταξύ τους - Media

 

Η φύση ξέρει από μόνη της να ξεπερνά τις αρρώστιες και να βρίσκει το δρόμο της ακόμη και όταν όλα δείχνουν ότι έχουν τελειώσει. Τελευταία οι επιστήμονες διαπίστωσαν – και αυτό τους κάνει εντύπωση- ότι οι νυχτερίδες, όταν κάποια από αυτές είναι άρρωστη- κρατάνε αποστάσεις στην κοινότητα τους και δεν συγχρωτίζονται. 
Για να επιβεβαιώσουν μάλιστα την ανακάλυψη τους αυτή, οι επιστήμονες μόλυναν εσκεμμένα νυχτερίδες και στη συνέχεια παρατήρησαν τη συμπεριφορά της κοινότητας. Τα άρρωστα πλάσματα άρχισαν να σχετίζονται με λιγότερους συντρόφους, πέρασαν λιγότερο χρόνο με άλλους και ήταν λιγότερο κοινωνικά συνδεδεμένα με υγιείς συντρόφους.   
Μάλιστα σε μια άλλη έρευνα διαπιστώθηκε πως οι νυχτερίδες είναι φορείς διαφόρων ιών και μάλιστα κορωνοϊών και μπορούν και επιβιώνουν δίχως ο ιός να τις επηρεάζει και να τις αρρωσταίνει. Ουσιαστικά προσδιόρισαν μηχανισμούς που εξισορροπούν τη δραστηριότητα των βασικών πρωτεϊνών οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη μεσολάβηση της ανοσίας και των φλεγμονωδών αποκρίσεων. Ξεκίνησαν λοιπόν να μελετούν τον τρόπο που οι νυχτερίδες αντιμετωπίζουν τον ιό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53