search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:27
MENU CLOSE

Καιρός: Επελαύνει με καταιγίδες και δυνατούς ανέμους η «Κίρκη» – Οδηγίες και συστάσεις της ΓΓΠΠ (Χάρτες)

28.10.2020 07:37
Καιρός: Επελαύνει με καταιγίδες και δυνατούς ανέμους η «Κίρκη» - Οδηγίες και συστάσεις της ΓΓΠΠ (Χάρτες) - Media

 

Ττο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά με ην ονομασία «Κίρκη» προκαλεί την κακοκαιρία στη χώρα μας σήμερα 28 ενώ θα συνεχιστεί και αύριο 29 Οκτωβρίου.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει την κακοκαιρία Κίρκη, κινείται ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ βαθμιαία κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της χώρας. 

Σύμφωνα με το Meteo.gr, τα εντονότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα σημειωθούν ανήμερα της Εθνικής Επετείου (Τετάρτη 28/10), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε:

  • Πελοπόννησο,
  • Κρήτη,
  • Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής),
  • Κυκλάδες,
  • Θεσσαλία,
  • Εύβοια,
  • νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
  • και μετά το απόγευμα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο,
  • ενώ χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Παράλληλα, την Τετάρη 28/10, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ , ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.

Την Πέμπτη 29/10, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο, όπου βαθμιαία μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Οδηγίες και συστάσεις απο ΓΓΠΠ

Οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες εξέδωσε χθες, Τρίτη με έκτακτη ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το σύνολο των υπηρεσιών της βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:27