ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:05
MENU CLOSE

28.10.2020 13:18
Τρόμος στην Ευρώπη από την αύξηση των κρουσμάτων – Η Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέτρα  - Media

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ευρώπη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Είπε μάλιστα ότι μέσα στις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα πρέπει να περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στη Γηραιά ήπειρο. Ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο σήμερα που θα επιτρέπει μια συντονισμένη προσέγγιση για την ανταλλαγή δεδομένων, τα τεστ, τον ιατρικό και μη ιατρικό εξοπλισμό, τα ταξίδια και τις στρατηγικές εμβολιασμού.
Σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, η φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε πως πρέπει να γίνουν πολλά στην προετοιμασία για την διανομή ενός εμβολίου όταν γίνει διαθέσιμο. «Υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο θα είμαι πολύ ξεκάθαρη: δεν θα συμβιβαστούμε για την ασφάλεια των εμβολίων».

Τα 8 νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κομισιόν
Διασφάλιση της ροής πληροφοριών για τη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να παρέχουν όλα τα σχετικά δεδομένα στο ECDC και στην Επιτροπή χρησιμοποιώντας κοινά κριτήρια.
Θα δημιουργηθεί μια αναβαθμισμένη διαδικτυακή πύλη του ECDC για τη συγκέντρωση όλων των βασικών δεδομένων έως τον Απρίλιο του 2021.

Αποτελεσματικά και γρήγορα τεστ

Η Επιτροπή ρίχνει 100 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά rapid tests και την άμεση διάθεσή τους στα κράτη, βάσει μιας καθορισμένης στρατηγικής κατανομής.

Η Επιτροπή θα ξεκινήσει μια κοινή προμήθεια για τη διάθεση rapid tests.

Πλήρης χρήση εφαρμογών παρακολούθησης επαφών

Η Επιτροπή θα υποστηρίξει τα κράτη μέλη για την ανάπτυξη εθνικών εφαρμογών ανίχνευσης και τη σύνδεσή τους με την European Federation Gateway Service.
Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να δημιουργήσουν αποτελεσματικές και συμβατές εφαρμογές για ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο.

Αποτελεσματικός εμβολιασμός

Συμπεράσματα από την πρώτη επισκόπηση των εθνικών σχεδίων εμβολιασμού τον Νοέμβριο.
Δημιουργία πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί ως μέρος της στρατηγικής για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Αποτελεσματική επικοινωνία με τους πολίτες

Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να ξαναρχίσουν επικοινωνιακές εκστρατείες προσαρμοσμένες στις τρέχουσες
κατάσταση.

Εξασφάλιση βασικών προμηθειών

Προώθηση νέας κοινής προμήθειας εξοπλισμού εμβολιασμού.
Αναστολή δασμών και ΦΠΑ επί των εισαγόμενων ιατρικών προμηθειών έως το τέλος του Απριλίου του 2021.
Η Επιτροπή καλεί το Συμβούλιο να εγκρίνει γρήγορα την πρόταση για εξαιρέσεις για τα κιτ των τεστ και τα εμβόλια.

Διευκόλυνση ασφαλών ταξιδιών

Πλήρης εφαρμογή της σύστασης του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου 2020 από τα μέλη Κράτη και περαιτέρω βήματα προς μια κοινή προσέγγιση σχετικά με τους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία.

Η Επιτροπή θα συνεργαστεί με το ECDC και τα κράτη μέλη για μια κοινή προσέγγιση καραντίνας
Κοινή ψηφιακή φόρμα PLF τον Δεκέμβριο του 2020.
Μια εφαρμογή κινητών για το Re-open της ΕΕ που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.
Επανεξέταση των κριτηρίων που χρησιμοποιούνται για την κοινή προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία από όλα τα κράτη μέλη.

Επέκταση των πράσινων γεφυρών

Η Επιτροπή θα διασφαλίσει ότι πάνω από το 90% των σημείων διέλευσης των συνόρων θα είναι μόνιμα ανοιχτό για με xρόνο διέλευσης κάτω των 15 λεπτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48