29/11/2020 13:20:56

Στα πρόθυρα lockdown η Θεσσαλονίκη: Τι μέτρα συζητήθηκαν στην επιτροπή επιστημόνων

Στα πρόθυρα lockdown η Θεσσαλονίκη: Τι μέτρα συζητήθηκαν στην επιτροπή επιστημόνων  - Media

 

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ των μελών της επιτροπής επιστημόνων, που εισηγείται στην Κυβέρνηση προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνο στο οποίο συμφώνησαν τα μέλη της επιτροπής είναι ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να ανέβει επίπεδο κινδύνου από το πορτοκαλί στο κόκκινο (επίπεδο 4 – αυξημένης επικινδυνότητας).

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας βρέθηκαν 384 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Τα κρούσματα των τελευταίων πέντε ημερών ξεπερνούν τα 1200. Οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες λόγω των εορτασμών ο αριθμός των τεστ που διενεργήθηκαν ήταν μειωμένος.

Ποια είναι τα νέα μέτρα που συζητήθηκαν

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα που θα συνοδεύσουν την αλλαγή στην κλίμακα επικινδυνότητας. Θεωρήθηκε δεδομένο ότι θα ισχύσει ο αποκλεισμός της περιφερειακής ενότητας. Κανείς δεν θα μπορεί να μπει ή να βγει από το Νομό Θεσσαλονίκης εάν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Δεν ορίστηκε επακριβώς η ώρα που θα κλείνουν τα καταστήματα εστίασης. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι για τις 9 και για τις 10 το βράδυ. Μισή ή μία ώρα μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης θα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Μέχρι τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας στις “κόκκινες” περιοχές ίσχυες από τις 00:30.

Η οριστική μορφή των μέτρων που θα ισχύσουν στη Θεσσαλονίκη θα έχει γίνει γνωστή το αργότερο μέχρι αύριο. Θα προηγηθεί η ανακοίνωση της μετάβασης στο επίπεδο επικινδυνότητας 4.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.