search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:09
MENU CLOSE

Γώγος: Μέχρι το Σαββατοκύριακο μπορεί να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα (Video)

29.10.2020 07:39
Χαρ. Γώγος: Κανείς δεν υιοθέτει την τακτική του ακορντεόν – To άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια - Media

 

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία των ειδικών για περαιτέρω άνοδο των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά και τα νέα 1.547 που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ.

Αυτήν την ανησυχία επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε μέχρι το Σαββατοκύριακο έως και 2.000 κρούσματα, τονίζοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη.

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά», σημείωσε ο καθηγητής.

Ειδική αναφορά έκανε ο Χαράλαμπος Γώγος και στην Θεσσαλονίκη, η οποία είναι μια από τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή η πόλη θα περάσει στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη «γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί».

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικά αν εφαρμοστούν στο μάξιμουμ.

«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο μάξιμουμ και έχουμε μεγάλη συμμόρφωση, φτάνουν. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100% συμμόρφωση», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στην κατάσταση της πανδημίας στην Ευρώπη, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο δε θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο της Γαλλίας, με τα χιλιάδες κρούσματα και τους εκατοντάδες θανάτους, για να λάβουμε μέτρα.

«Τώρα είναι η κατάσταση να προβούμε σε πιο αποφασιστικά μέτρα. Όχι γενικό lockdown αλλά ένα μερικό, το οποίο θα περιορίσει τον ιό», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:09