search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Κορυφώνεται η «κούρσα» για παρασκευή εμβολίου – Ποιος φαρμακευτικός κολοσσός έχει το προβάδισμα

29.10.2020 08:36
Κορωνοϊός: Κορυφώνεται η «κούρσα» για παρασκευή εμβολίου – Ποιος φαρμακευτικός κολοσσός έχει το προβάδισμα - Media

 

Μια «ανάσα» πριν την παρασκευή ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Ο «αγώνας δρόμου» αποτελεί παράλληλα ένα πολλά υποσχόμενο στοίχημα τόσο για τα κράτη όσο και για τους φαρμακευτικούς κολοσσούς που έχουν εμπλακεί στις έρευνες, όπως η Pfizer και η AstraZeneca.

Μάλιστα, υψηλόβαθμες πηγές στη βρετανική κυβέρνηση αναμένουν ότι πόρισμα για το αν το εμβόλιο της Pfizer Inc και της BioNTech SE κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικό θα είναι διαθέσιμο πριν από το ανταγωνιστικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times».

Η Βρετανία πιστεύει ότι το εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να είναι έτοιμο για να διατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανέφερε η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα πλάνα από γραμμή παραγωγής του εμβολίου που ετοίμασε η Pfizer, ώστε, σε περίπτωση που λάβει την απαιτούμενη έγκριση, να είναι έτοιμη να παραγάγει μαζικά τις δόσεις που απαιτούνται για να θωρακιστούν, κατά προτεραιότητα, οι ευπαθείς ομάδες του παγκόσμιου πληθυσμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:10