search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Μεγάλος αριθμός θετικών στα rapid tests – 10% τις πρώτες ώρες

29.10.2020 11:55
Θεσσαλονίκη: Μεγάλος αριθμός θετικών στα rapid tests – 10% τις πρώτες ώρες - Media

 

Μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 10%, βγαίνουν θετικά τα τεστ κορωνοϊού, που γίνονται αυτή την ώρα και μέχρι τις 20:00 το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr.

Παρά το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό οι αρμόδιοι συνιστούν ψυχραιμία μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ  για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι ότι η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη, θυμίζει την αντίστοιχη των Σερρών την πρώτη μέρα που τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία.Υπενθυμίζεται ότι και εκεί το ποσοστό προσέγγιζε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

Αρκουμανέας: Στα 1100 τεστ πάνω από 50 θετικά

Πάντως νεότερα στοιχεία από τον Παναγιώτη Αρκουμανέα θέλουν τα αποτελέσματα των rapid test στην παραλία Θεσσαλονίκης να πέφτουν αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 10% καθώς σε 1100 τεστ βγήκαν πάνω από 50 θετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΕΟΔΥ θεωρεί πως ένα αναμενόμενο ποσοστό θετικών τεστ είναι από 2% έως 5%. Υπολογίζεται ότι κάθε ώρα διενεργούνται περίπου 300 τεστ στη Νέα Παραλία από τις κινητές μονάδες.

Κίνδυνος επιβολής μεγαλύτερης διάρκειας των μέτρων

Εάν πάντως παραμείνει το ποσοστό σε αυτά τα επίπεδα είναι πολύ πιθανό τα μέτρα που θα ληφθούν να παραμείνουν για μεγάλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποδόσουν.

Σημειώνεται πως στο επίπεδο επικινδυνότητας 4 μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, όπως γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και θα ισχύσουν -τουλάχιστον- για τον επόμενο μήνα.

Οι τρεις νέες περιφερειακές ενότητες, που το τελευταίο διάστημα είδαν τα κρούσματα του κορονοϊού να εκτοξεύονται (ειδικά η Θεσσαλονίκη) βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» του Χάρτη και θα μπουν σε καθεστώς lockdown, μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα των περιοχών του «επιπέδου 4», όπου ήδη βρίσκονται οι Σέρρες, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη και η Καστοριά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39