24/11/2020 00:18:40

Νίκος Παππάς: Αυτή τη στιγμή με μικρές επιδιορθώσεις 270 λεωφορεία μπορούν να βγουν στους δρόμους

Νίκος Παππάς: Αυτή τη στιγμή με μικρές επιδιορθώσεις 270 λεωφορεία μπορούν να βγουν στους δρόμους - Media

 

«Οι ευθύνες και η αμέλεια σε σχέση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι εγκληματικές», δήλωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, για την κατάσταση στα ΜΜΜ, με αφορμή πρωινή επίσκεψή του στα αμαξοστάσια του ΟΣΥ.

Υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, 270 οχήματα με μικρές επιδιορθώσεις μπορούν να βγουν στον δρόμο» και πως «άλλα οχήματα είναι έτοιμα και περιμένουν οδηγούς για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, ο οποίος δικαιούται να απαιτεί μια αξιόπιστη υπηρεσία από τις δημόσιες μεταφορές».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει:

- Άμεσα να αρθούν οι αποσπάσεις οδηγών και μηχανικών από πολιτικά, βουλευτικά και υπουργικά γραφεία.

- Να επισκευαστούν πάρα πολύ γρήγορα τα σχεδόν 300 οχήματα, τα οποία μπορούν με μικρές επιδιορθώσεις να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

- Να γίνει ένας γρήγορος διαγωνισμός- προκήρυξη για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, οδηγοί και μηχανικοί, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αντικειμενικά κριτήρια και διακομματικό έλεγχο.

- Να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα 750 λεωφορεία, «τον οποίο χωρίς κανένα λογικό λόγο ακύρωσε ο κ. Καραμανλής».

Το ζήτημα της έλλειψης δρομολογίων και του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επανήλθε στην επιφάνεια από τις αντιδράσεις που προκάλεσε αναφορά του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια για καλύτερα ΜΜΜ στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε ο κ. Τσιόδρας, ο υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης, Αχιλλέας Καραμανλής, σημείωσε ότι καμία κυβέρνηση δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο στόλος της ΟΣΥ με λεωφορεία, εάν αυτά υπήρχαν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.