search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:39
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Κριτική στην κυβέρνηση για τα 6 μίλια και στον Τσίπρα για τα 12 μίλια «εδώ και τώρα»

30.10.2020 04:00
kke_0-3.jpg

 

Κριτική σε όλο το εύρος των χειρισμών της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά ασκεί το ΚΚΕ, ενώ από τα πυρά δεν ξεφεύγει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα και στο πλαίσιο της πρότασης μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού Οικονομικών για τον πτωχευτικό νόμο, αυτό που θέλησε να καταδείξει ο Περισσός είναι ότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι «συνένοχοι» στο έγκλημα.
Ενδεικτικά, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm, o γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία της α’ κατοικίας, η Ν.Δ. τώρα συστηματοποιεί τη διαδικασία του προηγούμενου νόμου και του νόμου Κατσέλη» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και «συνένοχος στο έγκλημα», προσπάθησε με αυτή την πρόταση «να ρίξει τα βάρη μόνο στον “συνεταίρο”, στον άλλο “ένοχο του εγκλήματος”, στη Ν.Δ., που αρπάζει τη λαϊκή κατοικία και περιουσία με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, μήπως και ξεχάσει ο λαός – τουλάχιστον αυτό εκτιμώ – και πέσει στα μαλακά ο ίδιος ο Τσίπρας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτός ουσιαστικά άνοιξε και προώθησε παραπέρα αυτό το έγκλημα».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΚΕ, είπε ότι τα δύο κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες για τις τοποθετήσεις που κάνουν, και πιο συγκεκριμένα:
Από τη μία άσκησε κριτική αφενός στη δήλωση Χρυσοχοΐδη που «έφτασε να χαρακτηρίζει ‘’εθνικισμό’’ την άσκηση του δικαιώματος που έχει η χώρα» για επέκταση στα 12 ν.μ., αφετέρου χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη δήλωση Γεραπετρίτη για τα 6 ν.μ. «γιατί όλα αυτά αφήνουν περιθώρια, δίνουν άλλοθι στις επικίνδυνες κινήσεις του Ερντογάν με το “Ορούτς Ρέις”, ιδιαίτερα κοντά στο Καστελλόριζο».

Από την άλλη κριτική άσκησε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας «αμφιλεγόμενη» και «καιροσκοπική» την πρότασή του για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. νότια και ανατολικά της Κρήτης «εδώ και τώρα», με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα τροφοδοτούσε την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή αυτή την περίοδο. Αν και το ΚΚΕ συμπλέει με την εθνική γραμμή, ότι δηλαδή τα 12 μίλια είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας που απορρέει από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, θεωρεί ότι την παρούσα χρονική στιγμή η άσκησή του θα ήταν ρίσκο, καθώς θα μπορούσε, αντί να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων του λαού και της χώρας, να περιπλέξει χειρότερα την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αναδεικνύει το ΚΚΕ όσον αφορά τη μεγάλη εικόνα είναι ότι η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ είναι οι οργανισμοί που οξύνουν τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή και η χώρα δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτούς ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ υπογράμμισε μάλιστα ότι όλοι μιλούν για διάλογο, στον οποίο η κάθε πλευρά αποδίδει διαφορετικό περιεχόμενο, ενώ για μια ακόμη φορά απέρριψε την προσφυγή στη Χάγη υπό την εκτίμηση ότι τα κριτήρια του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι σε μεγάλο βαθμό και πολιτικά, δηλαδή λαμβάνονται υπόψη οι συσχετισμοί ισχύος.
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:39