search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:22
MENU CLOSE

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την αντιμετώπιση της πανδημίας

29.10.2020 18:03
Καμπανάκι Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης: «Ανεπαρκή» τα εθνικά σχέδια - Media

 

Τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ πραγματοποιείται αυτή την ώρα για τον συντονισμό κατά της πανδημίας, την ώρα που η Γαλλία οδηγείται σε δεύτερο γενικό lockdown, η Γερμανία σε μερικό lockdown, ενώ στην Ιρλανδία έχει ήδη επιβληθεί εθνικό lockdown έξι εβδομάδων. 

Η έκρηξη της πανδημίας στην Ευρώπη αποτυπώνεται σε νούμερα, καθώς μέσα σε ένα μήνα οι αριθμοί των κρουσμάτων εκτοξεύθηκαν και μαζί τους και οι αριθμοί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των επιπλοκών του φονικού ιού.

Ο Σαρλ-Μισέλ, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές, αναμένεται να ζητήσει από τους ηγέτες να συζητήσουν πώς οι 27 θα προχωρήσουν συλλογικά στο ζήτημα των rapid test, ενώ βασικό θέμα θα είναι η κοινή προσέγγιση στο θέμα των εμβολίων.

Χθες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL, είχε εκφράσει την ελπίδα ότι στα τέλη του 2020-αρχές του 2021, δύο με τρία εμβόλια θα είναι στη διάθεση των πολιτών.

Την ίδια ώρα, νέα δέσμη μέτρων, η οποία υιοθετήθηκε υπό την ευθύνη του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ανταπόκρισή μας στην ΕΕ. Σήμερα ξεκινάμε πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού. Από την αύξηση της πρόσβασης σε γρήγορα τεστ και την προετοιμασία εκστρατειών εμβολιασμού έως τη διευκόλυνση ασφαλών ταξιδιών όταν είναι απαραίτητο» ανέφερε χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καλώντας παράλληλα κράτη-μέλη να συνεργαστούν στενά.

«Τα θαρραλέα μέτρα που λαμβάνονται τώρα θα βοηθήσουν στη διάσωση ζωών και στην προστασία των μέσων διαβίωσης. Κανένα κράτος μέλος δεν θα βγει με ασφάλεια από αυτήν την πανδημία έως ότου το κάνουν όλοι» συμπλήρωσε η κυρία φον ντερ Λάιεν.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20