search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:10
MENU CLOSE

Πανζερότι : Το «φαγητό του δρόμου» των Ιταλών

30.10.2020 10:13
panzerotto.jpg

 

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

200 γραμμάρια καλαμποκάλευρο (μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι γ.ο.χ.)

250/280 γραμμάρια νερό χλιαρό (ξεκινήστε από τα 250 γραμμάρια και αν χρειαστεί φτάνετε τα 280)

10 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 5 γραμμάρια ξηρή

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

100 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική

200 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη

Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα σκεύος τη μαγιά με λίγο από το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη, τη διαλύουμε καλά και την αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκαλίτσες. Αν δεν βγάλει, την πετάμε και συνεχίζουμε με άλλη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αλεύρια ανακατεμένα με το αλάτι και βάζουμε και το μίγμα της μαγιάς. Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύοντας με το γάντζο του μίξερ, ρίχνουμε τέλος και το ελαιόλαδο. Όταν ενσωματωθεί καλά, σταματάμε το μίξερ, σκεπάζουμε το σκεύος με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1-2 ώρες.

Όταν η ζύμη διπλασιαστεί, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αρκετό αλεύρι και ζυμώνοντας ελαφρά, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους ½ εκατοστό περίπου. Κόβουμε με ένα μικρό πιατάκι ή μεγάλο κουπ πατ δίσκους, τους πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τους σκεπάζουμε με μια πετσέτα για μισή ωρίτσα περίπου μέχρι να φουσκώσουν.

Ανοίγουμε τον κάθε δίσκο με τον πλάστη, ώστε το φύλλο να είναι λεπτό και βάζουμε στο κέντρο τους την τριμμένη μοτσαρέλα και μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτα. Βρέχουμε με το δάκτυλό μας τις άκρες περιμετρικά του δίσκου με νερό για να κολλήσει καλά η ζύμη και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα πιττάκι. Πιέζουμε καλά τις άκρες για να κολλήσουν, πατώντας με ένα πιρούνι ή δημιουργώντας κόθρο για να κλειστεί η γέμιση καλά.

Βάλτε αρκετό έλαιο της επιλογής σας (πρέπει να κολυμπάνε τα πιττάκια σε αυτό) σε ένα τηγάνι να κάψει και τηγανίστε τα για λίγα λεπτά γυρνώντας τα καλά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μπορείτε να τα ψήσετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά, κατευθείαν από το τηγάνι!!!

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24