search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:15
MENU CLOSE

Τηλεφώνημα Δένδια σε Τσαβούσογλου: Έτοιμη για την αποστολή βοήθειας στη Σμύρνη η Ελλάδα

30.10.2020 14:59
Τηλεφώνημα Δένδια σε Τσαβούσογλου: Έτοιμη για την αποστολή βοήθειας στη Σμύρνη η Ελλάδα - Media

 

Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγη ώρα μετά τον μεγάλο σεισμό στο Αιγαίο και  του εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από τα ερέπεια της Σμύρνης. 

Το tweet του τυπουργείου Εξωτερικών για την επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου αναφέρει:  

«Μετά τον σεισμό που έπληξε Σάμο & Σμύρνη,ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με Τούρκο ομόλογό του M.Cavusoglu κι εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμό παγιδευμένων πολιτών».

Επίσης, οπως πληροφορείται το protothema.gr λίγη ώρα μετά την ισχυρότατη σεισμική δόνηση, η Ελένη Σουρανή, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιμπραχίμ Καλίν, εξ απορρήτων συνεργάτη και εκπρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το protothema.gr η Ελένη Σουρανή και ο Ιμπραχίμ Καλίν εξέφρασαν εκατέρωθεν την συμπάθειά τους για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Βόρειο Αιγαίο και την περιοχή της Σμύρνης πολύ χειρότερα απ’ ότι το νησί της Σάμου. Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν δεν εξέφρασε κάποιο αίτημα προς την ελληνική πλευρά για παροχή συνδρομής ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του σεισμού. Ωστόσο η επικοινωνία της Ελένης Σουρανή με τον Ιμπραχίμ Καλίν δεν αποκλείεται να επαναληφθεί αργότερα σήμερα. Ουτε και θα μπορούσε να αποκλειστεί η ενεργοποίηση κάποιου είδους διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε υψηλότερο επίπεδο, αργότερα σήμερα ή τα επόμενα 24ωρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:15