search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Βόμβα: Αναστολή στις κλινικές δοκιμές της θεραπείας της Regeneron

30.10.2020 15:36
Βόμβα: Αναστολή στις κλινικές δοκιμές της θεραπείας της Regeneron - Media

 

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron ανακοίνωσε την αναστολή της κλινικής δοκιμής του κοκτέιλ της συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 σε νοσοκομειακούς ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο υψηλής ροής αλλά όχι διασωλήνωση.

Αυτό το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές Οκτωβρίου και η Regeneron λίγο μετά κατέθεσε αίτηση χορήγησης άδειας υπό όρους στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προκειμένου η θεραπευτική αγωγή της να μπορεί να διατεθεί ευρέως στους μη νοσοκομειακούς ασθενείς που έχουν ελαφρά ή μέτρια συμπτώματα.

Η εταιρία δεν διευκρίνισε σαφώς τον λόγο για την αναστολή της δοκιμής, δηλώνοντας μόνο ότι η επιστημονική επιτροπή που επιβλέπει τη μελέτη είχε συστήσει την αναστολή λόγω ενός “δυνητικού σήματος ασφάλειας και ενός δυσμενούς προφίλ κινδύνου-οφέλους”.

Οι δοκιμές θεραπειών ή εμβολίων μπορεί να ανασταλούν όταν ένας συμμετέχων ασθενήσει, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να εξακριβωθεί αν η ασθένεια είναι μια παρενέργεια ή είναι ανεξάρτητη από το μόριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38