01/03/2021 15:51:28

Φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 20.000 ευρώ για την «Ελεύθερη Ώρα» (Photo)

Φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 20.000 ευρώ για την «Ελεύθερη Ώρα» (Photo) - Media

 

Τριετής φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» για το τρανσοφοβικό πρωτοσέλιδό της τον Οκτώβριο του 2017.

Η δικαστική απόφαση ήρθε μετά από εκδίκαση της μηνύσεων για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων που είχαν υποβάλει ο δικηγόρος Άγης Τάτσης και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κείμενο της μήνυσης, «το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».

Την δικαστική απόφαση γνωστοποίησε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος στο e-tetradio.gr.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα άτομα που συνέβαλαν σε αυτό και έσωσαν και την τιμή του κοινοβουλευτισμού από το τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο» είπε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Η δίωξη στην εφημερίδα ασκήθηκε για παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 927/79 με ακραία ομοερωτοφοβική και τρανσφοβική ρατσιστική στοχοποίηση που προκαλούσε μίσος καθώς και προτροπή σε χρήση βίας κατά ομοερωτικών και διεμφυλικών ατόμων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.