search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 20.000 ευρώ για την «Ελεύθερη Ώρα» (Photo)

30.10.2020 18:51
Φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 20.000 ευρώ για την «Ελεύθερη Ώρα» (Photo) - Media

 

Τριετής φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» για το τρανσοφοβικό πρωτοσέλιδό της τον Οκτώβριο του 2017.

Η δικαστική απόφαση ήρθε μετά από εκδίκαση της μηνύσεων για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων που είχαν υποβάλει ο δικηγόρος Άγης Τάτσης και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κείμενο της μήνυσης, «το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».

Την δικαστική απόφαση γνωστοποίησε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος στο e-tetradio.gr.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα άτομα που συνέβαλαν σε αυτό και έσωσαν και την τιμή του κοινοβουλευτισμού από το τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο» είπε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Η δίωξη στην εφημερίδα ασκήθηκε για παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 927/79 με ακραία ομοερωτοφοβική και τρανσφοβική ρατσιστική στοχοποίηση που προκαλούσε μίσος καθώς και προτροπή σε χρήση βίας κατά ομοερωτικών και διεμφυλικών ατόμων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:50