search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:55
MENU CLOSE

Παπαζάχος: Αδικαιολόγητα ήσυχο βράδυ στη Σάμο – Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν τα χειρότερα

31.10.2020 07:03
Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Σητεία - Media

 

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, για την μετασεισμική ακολουθία στο Αιγαίο μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, ο κ. Παπαζάχος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν τα χειρότερα. Ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε στιγμή η ψευδαίσθηση ότι τελείωσε και να είναι χαλαρή η επόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ υποτονική μετασεισμική ακολουθία, και είχαμε ένα αδικαιολόγητα ήσυχο βράδυ ύστερα από έναν σεισμό 7 Ρίχτερ…».

Όσον αφορά στο ρήγμα είπε ότι «είναι 50 χιλιόμετρα ρήγμα και ακόμα μεγαλύτερο. Είναι πολύ μεγάλη η ρωγμή που έχει γίνει. Επιπλέον έχει πλάτος 15 χιλιόμετρα. Είναι τεράστια έκταση. Με τον κύριο σεισμό έχει σπάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πλάκας. Παραμένουν όμως κάποια εμπόδια, που ο κύριος σεισμός δεν πέρασε και η διάρρηξη μπορεί να γίνει αργότερα. Μπορεί να ενεργοποιηθούν και να προχωρήσουν κι αυτά σε σεισμούς. Ένας σεισμός του 7, δίνει μετασεισμούς γύρω στο 6άρι», κατέληξε ο καθηγητής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:55