search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:32
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο (Σερ) Σον Κόνερι (Photo)

31.10.2020 12:32
Ο Σον Κόνερι έφυγε γαλήνια στον ύπνο του - Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του - Media

 

Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, ενσαρκώνοντας στον κινηματογράφο τον πράκτορα James Bond από το 1962 έως το 1983.

Την είδηση του θανάτου μετέδωσε σήμερα το BBC.

Ο Σον Κόνερι (Sean Connery), ο Σκοτσέζος ηθοποιός συνώνυμος του στιλ και της ευγένειας έφυγε από τη ζωή το ίδιο διακριτικά όπως είχε ζήσει. Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1930.

Ο ηθοποιός έδωσε το στίγμα του ερμηνεύοντας τον ρόλο του James Bond σε επτά ταινίες με μία καριέρα που απλώνεται σε πολλές δεκαετίες. Κάτοχος Όσκαρ, δύο βραβείων Bafta και τριών Golden Globes, ο Sir Sean Connery ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Πρόσφατα ο 90χρονος Σον Κόνερι αναδείχθηκε ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών, σε μία νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Radio Times.

Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φέρετρων και μπόντι μπίλντερ.

Κατέχει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables).

Ο εντυπωσιακός αλλά και αεικίνητος ηθοποιός πρωτοανακαλύφθηκε από τους Χάρι Σάλτζμαν και Άλμπερτ Μπρόκολι, μετά την άρνηση άλλων υποψήφιων ηθοποιών για το ρόλο του Μποντ, μεταξύ των οποίων ο Ντέιβιντ Νίβεν (ο οποίος αργότερα έπαιξε τον Μποντ στην παρωδία του 1967 Casino Royale), ο Κάρι Γκραντ και ο Τζέιμς Μέισον. Ο χαμηλός προϋπολογισμός ανάγκασε τους παραγωγούς να προσλάβουν έναν άγνωστο ηθοποιό.

Η εντυπωσιακή άνοδος του Κόνερι έγινε με τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Μποντ. Οι έξι ήταν παραγωγής της EON και μία ήταν ανεπίσημη αναπαραγωγή του Thunderball από την Warner Bros.

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός, ο οποίος ήταν ο πρώτος που υποδύθηκε τον γοητευτικό κατάσκοπο, ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ στη μεγάλη οθόνη το 1962, στην ταινία «Dr. No» βρέθηκε στην πρώτη θέση αφού κέρδισε εύκολα τους άλλους πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής σειράς Τζέιμς Μποντ σε πολλούς γύρους ψηφοφορίας. Ο Σον Κόνερι υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ σε έξι επίσημες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς, καθώς και στο ανεπίσημο remake του «Thunderball» με τίτλο «Never Say Never Again» το 1983.

Όμως η επιτυχία του δεν έμεινε σ΄ αυτόν το ρόλο. Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables).

Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24