search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:51
MENU CLOSE

ΚΝΕ: Καταδικάζει ως απαράδεκτη την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας για τις αμβλώσεις

31.10.2020 16:14
ΚΝΕ: Καταδικάζει ως απαράδεκτη την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας για τις αμβλώσεις - Media

 

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας, με βάση την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αμβλώσεις λόγω προβλημάτων στην ανατομία του εμβρύου. Η απόφαση, που ισοδυναμεί με απαγόρευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκτρώσεων που διεξάγονται νόμιμα στην Πολωνία, δίκαια πυροδότησε την αγανάκτηση και οργή χιλιάδων γυναικών στη χώρα, που εδώ και μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις» αναφέρει σε σχόλιό της η ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματα των νέων γυναικών, που στερούνται τη δυνατότητα στην ασφαλή άμβλωση, δημόσια και δωρεάν, τη στιγμή που υπάρχει παντελής έλλειψη γνώσης από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για όλες τις παραμέτρους, τις συνέπειες από τη μια ή την άλλη επιλογή».

«Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της επίθεσης που εξαπολύει η πολωνική κυβέρνηση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας στη μόνιμη δουλειά, την Υγεία, την Παιδεία, τη λαϊκή στέγη, προωθώντας και στην Πολωνία τις βάρβαρες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση πάει χέρι-χέρι με τον αντικομμουνισμό, τις διώξεις απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, τη χυδαία εξίσωση του τέρατος του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Γι’ αυτό, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλούν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας για σκοταδιστικές πρακτικές, τη στιγμή που υλοποιούν ή στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ που συνθλίβει δικαιώματα και ανέχονται ή και ενισχύουν τον αντικομμουνισμό, που είναι συνώνυμος του σκοταδισμού και της επίθεσης σε βάρος των λαών» αναφέρει η ΚΝΕ στο σχόλιό της στο οποίο καταλήγει τονίζοντας:

«Οι λαοί, για να βάλουν τέρμα στις απαράδεκτες και σκοταδιστικές αυτές ενέργειες που προωθούνται, χρειάζεται να παλέψουν βάζοντας στο στόχαστρό τους το “θερμοκήπιο” μέσα στο οποίο αυτές καλλιεργούνται: το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και τη σύγχρονη φυλακή των ευρωπαϊκών λαών, την ΕΕ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:50