search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Γαλλία: Συναγερμός στη Λυόν όταν ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο

31.10.2020 16:19
Γαλλία: Συναγερμός στη Λυόν όταν ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο - Media

 

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο σήμερα, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο”. “Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Καταδίκη από Σαρλ Μισέλ

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Ελληνικό ΥΠΕΞ

Την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου ιερέα, ελληνικής καταγωγής, πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33