search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:18
MENU CLOSE

Ενημέρωση από Ν. Χαρδαλιά και Μ. Χρυσοχοΐδη: «Δρούμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα»

31.10.2020 17:37
Ενημέρωση από Ν. Χαρδαλιά και Μ. Χρυσοχοΐδη: «Δρούμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα» - Media

 

Επίσημη ενημέρωση για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησαν ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεδομένων και των 2.056 κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης και ανέλυσε όλες τις παραμέτρους.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιθμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. «Οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημείωσε.

«Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα σχέδιο με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς παρουσιάζοντας κατ’ αρχάς τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως επιπέδου κινδύνου, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 6 τα ξημερώματα:

Ειδικότερα τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια είναι τα εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

3. Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

4. Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.

5. Σε όλη τη χώρα επίσης αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.

6. Σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς «γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφύγουμε ένα ολικό πάγωμα της κοινωνίας με ελέγχους και σκληρή επιτήρηση σε όλη την επικράτεια για την οποία θα ενημερώσει ο κ. Χρυσοχοϊδης».

Δείτε συνοπτικά τα μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη (03.11.2020) τις 06:00 το πρωί 

Πλέον, η Ελλάδα χωρίζεται σε δυο… χρώματα: στο “κίτρινο”, που είναι το επίπεδο Α, το επίπεδο επιτήρησης και στο “κόκκινο”, το επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου. 

  

Τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε επίπεδο 

      

Χρυσοχοΐδης: Όποιος τρώει και διασκεδάζει χωρίς μέτρα, σκάβει τάφους!

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές από την ελληνική αστυνομία προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Όποιος τρώει χωρίς μέτρα, σκάβει τάφους» τόνισε και είπε πως οι έλεγχοι θα γίνονται παντού, ακόμη και στις περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:16