search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε σε διάγγελμα το νέο lockdown για την Αγγλία

31.10.2020 19:39
Ο Τζόνσον ανακοίνωσε σε διάγγελμα το νέο lockdown για την Αγγλία - Media

 

Νέο lockdown διάρκειας ενός μήνα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για την Αγγλία, όπου η πανδημία μαίνεται.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιβάλει εκ νέου lockdown στην Αγγλία για ένα μήνα, από την Πέμπτη και έως τις 2 Δεκεμβρίου, αφήνοντας ωστόσο τα σχολεία ανοιχτά για το διάστημα αυτό, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί με κορεσμό τα νοσοκομεία.

«Ο ιός εξαπλώνεται ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι στο χειρότερο σενάριο που είχαν εξετάσει οι επιστημονικοί μας σύμβουλοι. Είναι η ώρα να λάβουμε μέτρα καθώς δεν υπάρχει επιλογή», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ έχοντας δίπλα του τους επιστημονικούς και ιατρικούς συμβούλους του.

Οι λόγοι αυτοί, όπως είπε, θα είναι για εκπαίδευση, εργασία «αν δεν μπορείτε να δουλέψετε από το σπίτι σας», για άσκηση, για συνάντηση με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό, για αγορά φαγητού και ιατρικούς λόγους.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης ότι κατά το lockdown θα αναστείλουν τη λειτουργία τους όλες οι μη άμεσα αναγκαίες επιχειρήσεις.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς το μέτρο της καραντίνας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10