search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Γεωργία-εκλογές: Η αντιπολίτευση απορρίπτει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και καλεί σε διαδηλώσεις

01.11.2020 06:38
Γεωργία-εκλογές: Η αντιπολίτευση απορρίπτει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και καλεί σε διαδηλώσεις	 - Media

 

Η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Γεωργία απέρριψε σήμερα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Σάββατο στη χώρα, κατά τα οποία προηγείται σε αριθμό ψήφων το κυβερνών κόμμα, το Γεωργιανό Όνειρο-Δημοκρατική Γεωργία, και κάλεσαν σε διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Εκλογική Επιτροπή της χώρας, το Γεωργιανό Όνειρο-Δημοκρατική Γεωργία προηγείται με μικρή διαφορά.

Το κόμμα εξασφαλίζει το 49,32% των ψήφων, έναντι 44,47% που λαμβάνει η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή έπειτα από την καταμέτρηση ποσοστού μεγαλύτερου του 58% των ψήφων.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, εκπρόσωποι διαφόρων κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώθηκαν για να καταρτίσουν ενιαίο σχέδιο δράσης, σημειώνοντας ότι απορρίπτουν τα αποτελέσματα και καλώντας σε διαδηλώσεις.

“Αυτές δεν ήταν εκλογές, ήταν πόλεμος και δεν χάσαμε τον πόλεμο”, δήλωσε ο Νίκα Μέλια, μέλος του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Κινήματος.

Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Σάββατο εκλέγονται με αναλογικό σύστημα ψηφοφορίας τα 120 μέλη του κοινοβουλίου της χώρας, το οποίο έχει 150 έδρες, ενώ οι υπόλοιποι 30 βουλευτές εκλέγονται μέσω πλειοψηφικού συστήματος.

Οι υποψήφιοι του κόμματος Γεωργιανό Όνειρο φέρεται ότι κερδίζουν και τις 30 μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες.

Επίσης σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, από τα 48 πολιτικά κόμματα και τους δύο συνασπισμούς που μετείχαν στις εκλογές, πέντε κόμματα και δύο συνασπισμοί εισέρχονται στο κοινοβούλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:22