search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Καταδικάζουν οι πανεπιστημιακοί της Κύπρου την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του ΟΠΑ

01.11.2020 10:40
Καταδικάζουν οι πανεπιστημιακοί της Κύπρου την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του ΟΠΑ	 - Media

 

Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, η ανάδυση τέτοιων «βίαιων φαινομένων και δράσεων υπονομεύουν το κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας, προσβάλλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και, συνάμα, διαβρώνουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου ως ελεύθερου χώρου σκέψης, γνώσης και πολιτισμού αλλά και καταλύτη προόδου της κοινωνίας».

Ο ίδιος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, το οποίο εξέδωσε φήφισμα καταδίκης των βίαιων ενεργειών και, ταυτόχρονα, συμπαράστασης προς τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο ομόφωνο ψήφισμά του «το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου -λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά έκτροπα με εισβολή ομάδας “αγνώστων” στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά από έκτακτη διαδικτυακή επικοινωνία – καταδικάζει απερίφραστα τη βία σε κάθε πανεπιστημιακό χώρο, είτε προέρχεται από άτομο είτε από σύνολα» και επισημαίνει: «Η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, οι προπηλακισμοί και οι θρασείς συμπεριφορές που μειώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη, αποτελούν βδελυρές ενέργειες που εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο εκείνων που υπονομεύουν την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της αυτονομίας και των δημοκρατικών θεσμών στους πανεπιστημιακούς χώρους».

«Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι δίπλα στον αγαπητό συνάδελφο πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη» καταλήγει το ψήφισμά του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18