search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:20
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Χειρότερα και από του Απριλίου τα μέτρα για την οικονομία

02.11.2020 13:17
Αχτσιόγλου: Χειρότερα και από του Απριλίου τα μέτρα για την οικονομία - Media

 

«Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι χειρότερα και πιο ανεπαρκή από αυτά του Απριλίου, τα οποία οδήγησαν ήδη σε ύφεση 15,2%, μεγάλη αύξηση της ανεργίας, μείωση κατά 12% του εισοδήματος των νοικοκυριών και φτωχοποίηση των εργαζομένων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που κλείνουν. Καμία ενίσχυση στους επαγγελματίες, ούτε τα πενιχρά 800 ευρώ του Απριλίου. Επιδότηση της ανεργίας με τα 534 ευρώ», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν για να δοθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, για πλήρη αναπλήρωση των μισθών από το κράτος, με διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας», αλλά «η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο συνολικής αναδιάρθρωσης της αγοράς».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε, ακόμα, ότι «οι αναβολές πληρωμών, όπως του ΦΠΑ για τον Νοέμβριο, δεν επαρκούν», οι άνθρωποι «θα καταχρεωθούν και τους περιμένει ο πτωχευτικός ως απειλή».

Για το εργασιακό νομοσχέδιο δήλωσε ότι «καταργεί την έννοια της μισθωτής εργασίας» και «θεσμοθετεί την απλήρωτη εργασία». Πλέον, σημείωσε, «θα μιλάμε για 10ωρο αντί για 8ωρο, με διευθέτηση και απλήρωτες υπερωρίες», ο εργαζόμενος «δεν θα λαμβάνει μισθό για ώρες που θα παρέχει εργασία». Ταυτόχρονα, «ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση» και «υποβαθμίζει περισσότερο το Σ.ΕΠ.Ε.».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι με τις επιλογές της κυβέρνησης «έχουν ήδη προκύψει 130.000 νέοι άνεργοι και ένας στους δέκα εργαζόμενους αμείβεται με λιγότερα από 200 ευρώ τον μήνα. Τα μέτρα της ΝΔ στοχεύουν στη μείωση των μισθών, με το αφήγημα ότι έτσι διευκολύνει την αναπτυξιακή δυναμική, όμως έχουν δοκιμαστεί πολύ σκληρά στη χώρα μας και έχουν αποτύχει παταγωδώς».

Χαρακτηρίζοντας «πολιτική θρασυδειλία» την επιλογή του κ. Βρούτση να φέρνει τέτοιες διατάξεις εν μέσω πανδημίας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «γενικευμένη αντίδραση» ώστε «να αποσυρθεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο».

Τέλος, για τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη δήλωσε ότι «ανακοίνωσε μερικό λοκ-ντάουν αλλά δεν είπε τίποτα για τις εκκλησίες και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Δεν είπε κουβέντα -ούτε ο υπουργός Οικονομικών- για την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης το δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο είναι στα όριά του με δική τους ευθύνη, αφού επί 7 μήνεςδεν έκαναν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, δεν έκαναν τίποτα για να υπάρχουν δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:20