search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:57
MENU CLOSE

Τελειώνουν οι κλίνες στο Βέλγιο – Ανατριχιαστικό: Στα χέρια της κυβέρνησης ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν

02.11.2020 14:18
Τελειώνουν οι κλίνες στο Βέλγιο – Ανατριχιαστικό: Στα χέρια της κυβέρνησης ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν - Media

 

Το σύστημα υγείας έφθασε στα όριά του στο Βέλγιο καθώς μόλις 106 από τις 2.000 μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ακόμη διαθέσιμες. Ασθενείς με κορωνοϊό ήδη μεταφέρονται στη Γερμανία καθώς η κατάσταση στην καρδιά της Ευρώπης φαίνεται ότι βγαίνει εκτός ελέγχου. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδέσμου ιατρικών ενώσεων του Βελγίου Philippe Devos τις επόμενες 10 μέρες οι κλίνες τελειώνουν και το σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι πρώτες μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία της Γερμανίας. 

Ο Devos είπε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι «οργισμένοι» καθώς η κυβέρνηση δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο. 

Τώρα πλέον οι γιατροί στο Βέλγιο ασχολούνται με ένα ανατριχιαστικό ζήτημα: πώς θα αντιδράσουν όταν έρθει η ώρα να μην φθάνουν οι κλίνες και συνεπώς θα πρέπει να επιλέξουν ποιος ασθενής θα ζήσει. 

Για αυτό το λόγο ζήτησαν από την Επιτροπή Βιοηθικής του βελγικού υπουργείου υγείας να λάβει σχετικές αποφάσεις εάν η χώρα φθάσει σε αυτό το σημείο. 

«Δεν θέλω οι γιατροί να κάνουν αυτήν την επιλογή», είπε. «Θα προτιμούσα να το πράξει η κυβέρνηση».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15