search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:39
MENU CLOSE

Επίθεση στη Βιέννη: Πολιτικοί ηγέτες κρατών και ΟΗΕ καταδικάζουν την «φρικιαστική» επίθεση

03.11.2020 06:53
Επίθεση στη Βιέννη: Πολιτικοί ηγέτες κρατών και ΟΗΕ καταδικάζουν την «φρικιαστική» επίθεση - Media

 

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια στη Βιέννη χθες βράδυ, διαβεβαιώνοντας πως οι Αμερικανοί προσεύχονται για τους πολίτες της Βιέννης.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για το μίσος και τη βία (…). Στέκουμε στο πλάι της Αυστρίας, της Γαλλίας, κι όλης της Ευρώπης στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», τόνισε ο Ο’ Μπράιεν.

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση στην αυστριακή πρωτεύουσα χθες Δευτέρα, ενώ συνέχιζε την προεκλογική του εκστρατεία στο Πίτσμπεργκ (Πενσιλβάνια). Μάλιστα την αποκάλεσε «φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση». «Πρέπει όλοι μας να ορθώσουμε ενωμένοι το ανάστημά μας μπροστά στο μίσος και τη βία», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

First step to beating the virus is beating Trump': Biden | Herald Sun

Καταδίκη Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στη Βιέννη και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους πολίτες της Αυστρίας.

Βρετανία: Σοκαρισμένος από την επίθεση στη Βιέννη ο Μπόρις Τζόνσον -  Newsbomb - Ειδησεις - News

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος εξαιτίας των φρικτών επιθέσεων στη Βιέννη απόψε. Οι σκέψεις του ΗΒ βρίσκονται στον λαό της Αυστρίας — στέκουμε στο πλευρό σας, ενωμένοι μαζί σας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», σημείωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών μέσω Twitter.

Συμπαράσταση από Γερμανία

Την συμπαράστασή τους στα θύματα και τις δυνάμεις ασφαλείας στην Βιέννη εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον οι γερμανοί πολιτικοί μετά την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD), με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε «αλληλεγγύη προς τους πολίτες αυτής της υπέροχης πόλης και το καλύτερο για τις γενναίες δυνάμεις έκτακτης ανάγκης».

Diese Agentur entwirft die Kampagne der SPD für die Bundestagswahl |  vorwärts

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) από την πλευρά του σημείωσε: «Η τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη μας συγκλονίζει βαθιά. Είναι μία από τις πολλές τα τελευταία χρόνια. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε πολλά περισσότερα προκειμένου να προστατεύσουμε τους εβραίους συμπολίτες μας και άλλους αθώους. Δεν πρέπει ποτέ να διαψευστεί η εμπιστοσύνη σας στην χώρα μας!»

Για «τρομακτικές» ειδήσεις από την Βιέννη έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε ότι η σκέψη του απόψε βρίσκεται στα θύματα και τους οικείους τους, αλλά και τις δυνάμεις ασφαλείας της Βιέννης. «Στην Ευρώπη στέκουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι», συμπλήρωσε ο κ. Ροτ.

Ταξιδιωτική οδηγία Γερμανίας για Αυστρία

Την ταξιδιωτική οδηγία του για την Αυστρία επικαιροποίησε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπεριλαμβάνοντας την «ασαφή» κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Βιέννης.

«Στην περιοχή του κέντρου της Βιέννης υπήρξαν το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου πολλοί πυροβολισμοί, η κατάσταση είναι ακόμη ασαφής, υπάρχουν εμπόδια», αναφέρεται στην οδηγία, με την οποία οι Γερμανοί πολίτες που βρίσκονται στην πόλη καλούνται να παρακολουθούν τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών και να αποφεύγουν δημόσιους χώρους στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας. «Μείνετε σε ασφαλές σημείο μέχρις ότου υπάρξει λήξη συναγερμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες της Αστυνομίας», τονίζει η οδηγία.

Ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις νέες επιθέσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας χθες Δευτέρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Vienna 'terror attack' near synagogue: Live updates

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, «ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης της Βιέννης, όπου αναφέρθηκαν επιθέσεις ενόπλων σε πολλά σημεία». Ο Γκουτέρες «εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των νεκρών και «εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προστίθεται.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ «καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις αυτές και επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών προς τον λαό και την κυβέρνηση της Αυστρίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:39