search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Τέσσερα ροφήματα που θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό και θα κάνουν το δέρμα σου να λάμπει!

03.11.2020 08:53
Τέσσερα ροφήματα που θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό και θα κάνουν το δέρμα σου να λάμπει!  - Media

 

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι έτσι κατασκευασμένος, ώστε να βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία φιλτραρίσματος και αποβολής των ξένων προς αυτόν ουσιών. Στην διαδικασία αυτή παρεμβαίνουν οι τοξίνες με τις οποίες εμποτίζεται ο οργανισμός καθημερινά, οπότε είναι σημαντικό η προσπάθεια ενίσχυσης των φυσικών μηχανισμών αποτοξίνωσης να γίνεται με ήπιο ρυθμό και όχι με πλήρη αφαγία.

Καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία αποτοξίνωσης έχει τόσο η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, όσο και η βελτίωση ή ο περιορισμός συνηθειών στον τρόπο ζωής, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η άσκοπη λήψη φαρμάκων, το κάπνισμα, το άγχος, ο ύπνος και η καθημερινή άσκηση.

Μην ξεχνάτε πως οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μπορούν να εμποδίσουν φυσιολογικές διαδικασίες οδηγώντας στην κόπωση, την παχυσαρκία αλλά και σε άλλες σοβαρότερες παθήσεις.

Ξέρουμε πως το νερό, έτσι κι αλλιώς, βοηθά να αποβάλλουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας σε καθημερινή βάση, με την προσθήκη όμως κάποιων επιπλέον απλών συστατικών μπορούμε να μετατρέψουμε το απλό νερό σε ενισχυμένο αποτοξινωτικό ρόφημα, βοηθώντας το σώμα μας να χάσει λίπος και το δέρμα μας να λάμψει πραγματικά.

Τις παρακάτω συνταγές μπορείτε να τις εκτελέσετε σε καθημερινή βάση ή σε περιόδους όπου θέλετε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης, συμπληρωματικά με αυτό. Καθένα από τα παρακάτω συστατικά θα σας ενισχύσει με διαφορετικά πλεονεκτήματα, διαλέξτε το κατάλληλο για εσάς!

1. Πράσινος χυμός detox

  • 10 φύλλα σπανάκι
  • 1 σέλινο
  • ½ αγγούρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

Ο μαϊντανός είναι εξαιρετικό διουρητικό, ο οποίος μειώνει την κατακράτηση, το σπανάκι περιέχει ενώσεις που ονομάζονται γλυκογλυκερολιπίδια και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Ο χυμός είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, που συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος.

2. Δροσιστικό detox

  • ½ αγγούρι σε φέτες
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 10-15 φύλλα μέντας

Η μέντα προσδίδει μία αίσθηση φρεσκάδας και ταιριάζει τέλεια με το λεμόνι και το αγγούρι, ενώ παρέχει πρόσθετες θρεπτικές ουσίες. Πρόκειται για ένα ρόφημα ευεργετικό στην πέψη, την ενυδάτωση που αποτοξινώνει τον οργανισμό και φυσικά βοηθάει τόσο στην απώλεια λίπους όσο και στο να δείχνει η επιδερμίδα σας πιο νεανική και λαμπερή.

3. Δύο detox με λεμόνι και τζίντζερ

  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 1 βιολογικό λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ, αποφλοιωμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (προαιρετικά)

Το λεμόνι έχει βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά ενώ το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Βράστε το νερό, αφαιρέστε το από τη φωτιά, προσθέστε το λεμόνι, το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Αφήστε τα για 30 λεπτά και πιείτε το.

4. Μήλο κανέλα detox

  • 1 μήλο κομμένο σε φέτες
  • μερικά στικ κανέλας ή σκόνη κανέλας
  • 1 κανάτα με νερό

Η περιεχόμενη κανέλα περιέχει βοηθάει στην τόνωση των εσωτερικών οργάνων και καθαρίζει τον οργανισμό, ενώ το μήλο παρέχει όλες του τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά.

Πλένετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε στην κανάτα. Προσθέτετε την κανέλα και γεμίζετε την κανάτα με νερό. Διατηρείτε στο ψυγείο, και καταναλώνετε εντός 3 τριών ημερών.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48