search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:35
MENU CLOSE

Ο Κιμ «βρυχάται» και πάλι: Κατασκευάζει υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

03.11.2020 13:42
Ο Κιμ «βρυχάται» και πάλι: Κατασκευάζει υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων - Media
 
Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει δύο νέα υποβρύχια, περιλαμβανομένου ενός που μπορεί να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους, δήλωσε σήμερα ένας Νοτιοκορεάτης βουλευτής, έπειτα από κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του Νότου.
 
Η Βόρεια Κορέα έχει έναν μεγάλο στόλο υποβρυχίων, αλλά μόνο ένα γνωστό πειραματικό υποβρύχιο το οποίο μπορεί να μεταφέρει βαλλιστικό πύραυλο.
 
«Ένα από τα υποβρύχια που κατασκευάζει η Βόρεια Κορέα μπορεί να μεταφέρει έναν εκτοξευόμενο από υποβρύχιο βαλλιστικό πύραυλο (SLBM)», δήλωσε στο Reuters ο Χα Τάε-κεούνγκ, βουλευτής ενός αντιπολιτευόμενου κόμματος στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τις υπηρεσίες πληροφοριών. «Το ένα είναι ένα τροποποιημένο Romeo Class και το άλλο ένα μέσου-μεγάλου μεγέθους».
 
Η Βόρεια Κορέα υπόκειται σε κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 2006 για το πυρηνικό πρόγραμμά της και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της.
 
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν συναντηθεί τρεις φορές από το 2018, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο σχετικά με τις εκκλήσεις των ΗΠΑ στην Πιονγκγιανγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα και τα αιτήματα της Βόρειας Κορέας για τερματισμό των κυρώσεων.
 
Τον Ιούλιο του 2019 κρατικά ΜΜΕ έδειξαν τον Κιμ να επισκέπτεται ένα μεγάλο, νεότευκτο υποβρύχιο. Αν και η Βόρεια Κορέα δεν περιέγραψε τα συστήματα όπλων του υποβρυχίου, οι αναλυτές είπαν πως το μέγεθος του σκάφους δείχνει πως έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πυραύλους.
 
Πέρυσι η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως είχε πραγματοποιήσει επιτυχή δοκιμή ενός νέου SLBM από τη θάλασσα, και τον περασμένο μήνα παρουσίασε ένα νέο σχέδιο SLBM στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ.
 
Η δέσμευση του Κιμ να αποκαλύψει νέα στρατηγικά όπλα φέτος οδήγησε επίσης σε εκτιμήσεις πως η Βόρεια Κορέα μπορεί σύντομα να αναπτύξει ένα λειτουργικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων.
 
Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε συνολικά 76 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους εννέα διαφορετικών τύπων σε στρατιωτική παρέλαση στις 10 Οκτωβρίου, στην πρώτη παρουσίαση όπλων μεγάλου βεληνεκούς της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο τον Χα.
 
Τα όπλα που παρουσιάστηκαν φέτος ήταν τα μεγαλύτερα από άποψη κλίμακας σε σχέση με όλες τις προηγούμενες στρατιωτικές παρελάσεις, είπε. Ο βουλευτής είπε ακόμη πως υπάρχουν εμπεριστατωμένα στοιχεία που δείχνουν πω ο Κιμ έχει παραγγείλει έρευνα για τα βορειοκορεατικά στρατεύματα που πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο αλιείας στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το Yonhap.
 
Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο πυροβολισμός εναντίον του Νοτιοκορεάτη άνδρα στα χωρικά της ύδατα τον περασμένο μήνα ήταν μέτρο αυτοάμυνας εν μέσω ανησυχιών για τον κορονοϊό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33