28/01/2021 07:09:13

Νέο χτύπημα από Μητροπολίτη: «Αν κολλούσε θα ήμασταν οι πρώτοι στον τάφο»

Νέο χτύπημα από Μητροπολίτη: «Αν κολλούσε θα ήμασταν οι πρώτοι στον τάφο» - Media

 

Ενώ ο κορωνοϊός σαρώνει τη χώρα μας, ενώ οι εντατικές έχουν φτάσει στα όρια τους και δεν χωράνε και άλλοι άνθρωποι, οι πατέρες της εκκλησίας κάνουν ότι μπορούν με το κήρυγμα τους να μας πείσουν ότι κορωνοϊός δεν υπάρχει και ότι δεν κολλάει. 
Χθες ήταν ο ιερέας στον Άγιο Αθανάσιο που έλεγε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι οι σεισμοί στη Σάμο ήταν θεϊκή παρέμβαση, σήμερα είναι ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ο οποίος είχε θυροκολλήσει σε νοσοκομεία πινακίδα που καλούσε τους άρρωστους πιστούς να πάνε να κοινωνήσουν. Ακόμη και εκείνοι που έχουν κορωνοϊό. 


Έγραφε λοιπόν: «Η Θεία Κοινωνία, το έχω ξαναπεί, αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Ακόμη και ασθενής με κορονοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω. Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Όσοι πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.
Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας. Ερωτώ: πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του...».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.