search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ: Διάσταση θέσεων διαπιστώνει ο Κύπριος Πρόεδρος

03.11.2020 20:00
Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ: Διάσταση θέσεων διαπιστώνει ο Κύπριος Πρόεδρος - Media

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς Ερσίν Τατάρ.

Η συνάντηση διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Η σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει:

«Σήμερα, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης, κ. Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, κ. Έρσιν Τατάρ, συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως ηγέτες της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Η άτυπη συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ειδικής Αντιπροσώπου – Αναπληρωτή Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, κα. Elizabeth Spehar, και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους άτυπη ανταλλαγή απόψεων σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Ο κ. Τατάρ και ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να ανταποκριθούν θετικά στη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για διερεύνηση της δυνατότητας σύγκλησης μιας άτυπης πενταμερούς συνάντησης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σε ευνοϊκό κλίμα, στο κατάλληλο στάδιο».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έκανε λόγο για συνάντηση σε φιλική ατμόσφαιρα που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

«Όπως ήταν αναμενόμενο εξέφρασα την αποφασιστικότητα να συμμετάσχω σε μια νέα άτυπη πενταμερή προκειμένου να σύμφωνα με το γράμμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που απευθυνόταν σε εμένα και φαντάζομαι ότι ανάλογο κείμενο πήγε και στον κ. Τατάρ, για προκειμένου να συζητήσουμε στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», είπε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε πως ο Τατάρ είπε πως είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια άτυπη πενταμερή αλλά θα πρέπει στο τραπέζι να τεθούν και άλλες ιδέες.

«Στη συνέχεια αναφέρθηκα στο θέμα της Αμμοχώστου και από πλευρά του αναφέρθηκε στο θέμα των υδρογονανθράκων. Αντιλαμβάνεστε είναι η πρώτη συνάντηση, δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες ή συζητήσεις. Βεβαίως επέμενα πως αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι πως θα επανενωθεί τόπος και ο ίδιος επέμενε ότι μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει να  δούμε και άλλες μορφές λύσης», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Τέλος είπε πως, χωρίς αμφιβολία υπάρχει διάσταση θέσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:29