search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:06
MENU CLOSE

Σεισμός στη Σάμο: Εντυπωσιακή ανύψωση του νησιού κατά 18 – 25 εκατοστά (Photos)

03.11.2020 20:39
Σεισμός στη Σάμο: Εντυπωσιακή ανύψωση του νησιού κατά 18 – 25 εκατοστά (Photos) - Media

 

Εκτεταμένη έρευνα για το σεισμό 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Σάμο, για τις επιπτώσεις του στα κτίρια, το τσουνάμι και τις σημαντικές εδαφικές παραμορφώσεις, πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούμενη από τους Καθηγητή Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Υποψ. Δρ. Σπυρίδωνα Μαυρούλη, Υποψ. Δρ. Μαριλία Γώγου, Υποψ. Δρ. Ιωάννα Τριαναταφύλλου, με τη συμμετοχή και του σεισμολόγου Δρος Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Η έρευνα έδειξε ότι παρατηρήθηκε τεκτονική ανύψωση τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα, δηλαδή στο ανερχόμενο τέμαχος του ρήγματος, που ενεργοποιήθηκε στο θαλάσσιο χώρο βόρεια του νησιού.

Στο βόρειο μέρος η τεκτονική ανύψωση πιστοποιήθηκε σε παράκτιες θέσεις στο Καρλόβασι, ενώ στο νότιο μέρος σε παράκτιες θέσεις στο Ποτοκάκι, στο Πυθαγόρειο και στην Ψιλή Άμμο. Από το σύνολο των επιτόπιων παρατηρήσεων προκύπτει ότι η μόνιμη συσεισμική ανύψωση του νησιού είναι της τάξης των 18-25 εκατοστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03