search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Εκλογές ΗΠΑ: Το ακραίο σενάριο που μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα

04.11.2020 13:11
ΗΠΑ-Τζο Μπάιντεν: Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται «να σεβαστεί τη βούληση του λαού» - Media

 

Καθώς η εκλογική μάχη συνεχίζεται κυριολεκτικά ψήφο-ψήφο στις Πολιτείες που απεμειναν για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και να γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, αναλυτές και ΜΜΕ διαπιστώνουν ότι, όπως έχουν τα πράγμα αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα ακραίο σενάριο-εφιάλτης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τη διαδικασία σε πλήρες αδιέξοδο.
 
Το σενάριο αυτό θέλει τον Τζο Μπάιντεν να κερδίζει το Ουισκόνσιν, τη Νεβάδα και τη Βόρεια Καρολίνα, από τις Πολιτείες όπου ακόμα δίνεται μάχη. Σε  αυτή την περίπτωση, από τους 238 εκλέκτορες που διαθέτει αυτή τη στιγμή, θα φτάσει τους 269 και θα του λείπει ένας για την εκλογή του.
 
Σύμφωνα με το ίδια σενάριο, ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει τις υπόλοιπες Πολιτείες (Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Τζόρτζια και Αλάσκα) και από τους 213 εκλέκτορες, ανεβαίνει στους 268. Αυτό σημαίνει ότι κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν πιάνει τον απαραίτητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος.
 
Φυσικά, το σενάριο αυτό είναι πολύ ακραίο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, καθώς τα αποτελέσματα στις Πολιτείες που έχουν απομείνει είναι οριακά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:32