search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για μέσα μεταφοράς: «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία»

05.11.2020 11:14
Μητσοτάκης για μέσα μεταφοράς: «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία» - Media

 

Στην δριμεία κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί ακόμα και σήμερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τους πολίτες, την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επίχειρησε να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της έκτατης ενημέρωσης το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Οι ειδικοί μας είπαν πως πρέπει να τα ενισχύσουμε. Εκεί εκ των πραγμάτων υπάρχει συγχρωτισμός. Θα μπορούσαμε να έχουμε προσθέσει περισσότερα; Ίσως. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Ίσως μπορούσαμε κάτι καλύτερο; Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Είναι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παντού στον κόσμο παρατηρείται συγχρωτισμός τις ώρες αιχμής. Γι αυτό και είναι σημαντική η μάσκα. Υλοποιούμε μέτρα όπως το κλιμακούμενο ωράριο. Ένα λάθος ήταν ο εφησυχασμός μετά το πρώτο lockdown. Παρότι ξέραμε ότι θα ξανάρθει όλοι θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν θα ξανάερθει», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες το θέμα του μεγάλου συνωστιμού στα μέσα μεταφοράς είχε επιλέξει να σχολιάσει και ο Σωτήρης Τσιόδρας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, επικεφαλής της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ασφυκτικές όμως στη συνέχεια, προχωρώντας σε ένα σχόλιο που ξεφεύγει από το επιστημονικό του πεδίο καθώς αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να βελτιωθεί η εικόνα που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

«Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς», είχε σχολιάσει ο Σ. Τσιόδρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:30