search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:16
MENU CLOSE

Lockdown: Μεγαλύτερη ανοχή σε βόλτες και τρέξιμο σε πάρκα και βουνά

05.11.2020 13:51
Lockdown: Μεγαλύτερη ανοχή σε βόλτες και τρέξιμο σε πάρκα και βουνά - Media

 

Πιο ανεκτική θα είναι η πολιτεία, απέναντι στους πολίτες που αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα και βουνά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο κόσμος πρέπει να βγαίνει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, να τρέχει, εφόσον τηρούνται οι κανόνες” είπε ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπονται τα ομαδικά σπορ κατα τη διάρκεια του lockdown ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Είπε όμως ότι: “Η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μία βόλτα στο πάρκο, μία βόλτα στο βουνό, είναι πράγματα στα οποία θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με το Μάρτιο”.

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι πάρκα και δημόσιοι χώροι που είχαν κλείσει στην πρώτη καραντίνα θα παραμείνουν τώρα ανοιχτοί για να δοθεί μία ευκαιρία στους πολίτες να «ξεσκάσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει το Σάββατο ο κ.Μητσοτάκης και τέθηκαν σε εφαρμογή από την Τρίτη, είχαν κλείσει τα γυμναστήρια, ενώ επιτρεπόταν η ατομική άθληση πχ τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της άθλησης δεν πρέπει να φορά μάσκα ο ασκούμενος, ο οποίος όμως θα πρέπει να τη φορά για να μετακινηθεί προς και από το σημείο άθλησης. Μένει να διευκρινιστεί τι θα προβλέπεται πχ για ηλικιωμένους και καρδιοπαθείς που επιλέγουν το περπάτημα ως άσκηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:12