search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:11
MENU CLOSE

Βέλγιο: Κατάσχεση «ρεκόρ» 11,5 τόνων κοκαΐνης σε κοντέινερ από τη Γουιάνα

05.11.2020 17:57
Βέλγιο: Κατάσχεση «ρεκόρ» 11,5 τόνων κοκαΐνης σε κοντέινερ από τη Γουιάνα - Media

 

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα μια κατάσχεση «ρεκόρ» 11,5 τόνων καθαρής κοκαΐνης, που βρίσκονταν σε ένα κοντέινερ από τη Γουιάνα, στο πλαίσιο εξάρθρωσης μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Το παράνομο εμπόρευμα, που κατασχέθηκε στο λιμάνι της Αμβέρσας και προοριζόταν για την Ολλανδία, καταστράφηκε. Η εμπορική αξία του εκτιμάται στα περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου.

Η ανακάλυψη του φορτίου έγινε στο πλαίσιο μιας έρευνα της βελγικής δικαιοσύνης, που άνοιξε στα τέλη του 2019, μετά την κατάσχεση 2,8 τόνων κοκαΐνης. Η έρευνα αυτή οδήγησε στην εξάρθρωση μιας διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης «καλά δομημένης, σε βάρος της οποίας υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγε τακτικά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς το Βέλγιο», εξηγεί η εισαγγελία.

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν ανακοινώσει την 1η Οκτωβρίου την προσαγωγή καμιάς τριανταριάς ανθρώπων στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία, έπειτα από έρευνες σε 70 τοποθεσίες. Μεταξύ αυτών, οι 22 παραμένουν σε κράτηση, ενώ σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ έχουν κατασχεθεί.

Αυτή η έρευνα είχε αποκαλύψει ότι ένα άλλο φορτίο κοκαΐνης βρισκόταν καθ’ οδόν από τη Νότια Αμερική. Τα ύποπτα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφέρονταν με πλοίο έως το λιμάνι Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο, κατόπιν στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Στις 27 Οκτωβρίου, οι ερευνητές προχώρησαν στην επιθεώρηση πέντε κοντέινερ. Στο εσωτερικό ενός εξ αυτών είχε τοποθετηθεί ένα άλλο κοντέινερ, μέσα στο οποίο βρισκόταν το φορτίο των 11,5 τόνων κοκαΐνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10