search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:32
MENU CLOSE

Μπροστά στο νέο lockdown

06.11.2020 06:52
Μπροστά στο νέο lockdown - Media

 

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα ολόκληρη. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανεξέλεγκτη πανδημία. Γι’ αυτό που «ευθύνεται» είναι ότι σε ένα 1 εκατομμύριο Έλληνες αντιστοιχούν 60 νεκροί από την πανδημία ενώ σε 1 εκατομμύριο Αμερικανούς αντίστοιχα, 650… Ή μήπως, η Αμερική είναι πιο υπανάπτυκτη από εμάς, με λιγότερες δυνατότητες; ΄Η μήπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία;

Η πανδημία γονάτισε και στο πρώτο και στο τωρινό δεύτερο κύμα, χώρες απείρως πιο προηγμένες και σοβαρές από τη δική μας. Στο μεν πρώτο κύμα, η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την κατάσταση στην πολυπλοκότητά της, υποδειγματικά, στο ενδιάμεσο διάστημα, η χώρα ήταν από τους πιο περιζήτητους και ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς σύμφωνα και με την έξωθεν καλή μαρτυρία, και στο δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα αντιστέκεται πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τους διαταραγμένους ψεκασμένους αρνητές, έχουμε και τους «ορθόφρονες» που γνωρίζουν μετά βεβαιότητας ότι η κυβέρνηση έπρεπε να αντιδράσει πριν 12 μέρες, 15 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα για να κατατροπώσει τον covid-19, για να αντιμετωπίσει τον ιό αποτελεσματικά, παραβλέποντας τις άπειρες και εξίσου σοβαρές παραμέτρους μιας οποιασδήποτε απόφασης που έρχονται ως συνέπεια της μη αντιμετωπίσιμης πανδημίας. Αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι καθώς δεν αναζητούν λύσεις αλλά ευθύνες.

Προφανώς θα υπάρξουν αστοχίες, αυτοσχεδιασμοί, παλινωδίες. Η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσημη και η κοινωνική σωρευμένη κόπωση τεράστια η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί μαζί με τα τεράστια προβλήματα κάθε επαγγελματικού κλάδου ξεχωριστά. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, η δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να επενδύει στην ολική καταστροφή μπας κι επωφεληθεί από κανέναν …αγανακτισμένο. Δεν γίνεται να επενδύεις πολιτικά στην αγανάκτηση, στα λάθη του άλλου, αλλά συνεισφέροντας στο γενικό καλό κι όχι στην γενική καταστροφή. Από την άλλη το ΚΚΕ προβάλει την πρωτότυπη, πρωτοποριακή και προοδευτική λύση της άμεσης μαζικής μόνιμης πρόσληψης καθαριστριών, δασκάλων και φυλάκων προκειμένου να αναχαιτιστεί αποτελεσματικά η ιμπεριαλιστική προέλαση του covid-19…

Ένας εξίσου σημαντικός παράγων είναι ότι η εντύπωση πως αποκλειστικά στην χώρα μας ενδημούν πολυπληθείς, κλινικά αγιάτρευτες περιπτώσεις ψεκασμένων, διαψεύστηκε πανηγυρικά καθώς σε δεκάδες πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής σημειώθηκαν μια σειρά μαζικών διαδηλώσεων κατά του ιού, των μασκών, των παγκόσμιων συνομωσιών, υπέρ της ελευθερίας να πεθαίνουμε μαζικά …και άλλες πρωτοπορίες. Ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία, φέρθηκε και φέρεται υπεύθυνα πλην μεμονωμένων περιπτώσεων στις όποιες οι μισές και παραπάνω οφείλονται στην εγκληματική πολιτική σκοπιμότητα κόμματων που οργανώνουν συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, αντιφασιστικές πορείες, συμπαραστάσεις και διάφορες μαζικές εκδηλώσεις με προσχηματικές γελοίες αφορμές εν μέσω πανδημίας. Είναι ντροπή τους. Τίποτε άλλο.

Κατά τα άλλα, η χώρα μας αποδείχτηκε και αποδεικνύεται μια από τις σοβαρότερες χώρες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας με αντικειμενικούς και όχι μεταφυσικούς όρους, καθώς κατάφερε να συνδυάσει τα υγειονομικά μέτρα με πολιτικά δύσκολες αποφάσεις που γονατίζουν την οικονομία, τους ανθρώπους την κοινωνική ζωή σε έναν τόπο που επί μια δεκαετία για διαφόρους λόγους δοκιμάζεται σκληρά και αντέχει. Ένα μεγάλο μπράβο οφείλει η κοινωνία στον εαυτό της κι όχι μεμψιμοιρία σε βάρος της.

Η χώρα άντεξε, η κοινωνία ξεπέρασε τα λάθη της, τα διόρθωσε, οι άνθρωποι αν και σε μια συνεχή δοκιμασία, παλεύουν και αισιοδοξούν ότι θα ξαναπάρουν τις ζωές τους πίσω. Θα βγούμε νικητές και απ’ αυτήν την περιπέτεια. Ήδη, έχουμε ξεπεράσει και αφήσει πίσω μας μεγαλύτερους κινδύνους και πιο άγριες καταστάσεις.

Η υπομονή, ο ορθολογισμός και η επαγρύπνηση είναι τα ανίκητα όπλα μας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:31