search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32
MENU CLOSE

Κanye West: Παραδέχεται την ήττα του στις εκλογές και… ετοιμάζεται για το 2024

06.11.2020 08:38
Κanye West: Παραδέχεται την ήττα του στις εκλογές και... ετοιμάζεται για το 2024 - Media

 

Η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ συνεχίζεται σε αμερικανικές πολιτείες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν χρωματιστεί ακόμη στον μετεκλογικό χάρτη, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ο Kanye West δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Επίσης παρά τις αρχικές ανησυχίες, αποδεικνύεται ότι δεν ασκεί τόση μεγάλη επιρροή.

Το όνομα του πάντως είναι τάση στο Twitter, με πολλούς να σχολιάζουν με χιούμορ το πώς θα αισθάνεται για την ήττα του, άλλους να αναγνωρίζουν την προσπάθειά του και άλλους να συμπάσχουν μαζί του.

Η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού ράπερ και επιχειρηματία για την προεδρία ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι και κάποιοι αμφισβήτησαν ότι θα συμμετάσχει στην κούρσα των εκλογών, και άλλοι ανησύχησαν ότι θα κέρδιζε αρκετές ψήφους.

Ο West κατάφερε να είναι υποψήφιος ως ανεξάρτητος ή υποψήφιος τρίτου κόμματος σε 12 πολιτείες.

Με ένα tweet ο West εξέφρασε τη χαρά του την ημέρα των εκλογών επειδή επρόκειτο να ψηφίσει για πρώτη φορά στη ζωή του για πρόεδρο και πραγματικά ψήφισε πρόεδρο κανονικά σε εκλογικό τμήμα, σε κάλπη, στο Ουαϊόμινγκ και δημοσίευσε φωτογραφίες του με το αυτοκόλλητο «I Voted». Ο West ήταν υποψήφιος στην Καλιφόρνια, αλλά ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του υποψήφιου προέδρου Ρόκι ντε Λα Φουέντε.

Σε μία από τις φωτογραφίες του το όνομά του διακρίνεται στο ψηφοδέλτιο, το οποίο έχει προστεθεί γραμμένο χειρόγραφα. Το Ουαϊόμινγκ, όπου ο Αμερικανός ράπερ και σύζυγος της πρωταγωνίστριας ριάλιτι, Κιμ Καρντάσιαν διαθέτει ένα ράντσο, δεν ήταν μεταξύ των 12 αμερικανικών πολιτειών που είχαν εγκρίνει τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές, ως ανεξάρτητο υποψήφιο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ράπερ παραδέχτηκε τελικά ήττα. Από το πρωί της Τετάρτης, ο Γουέστ συγκέντρωσε πάνω από 60.000 ψήφους και δεν κατάφερε να φθάσει πάνω από το 0,5% των ψήφων σε οποιαδήποτε πολιτεία. Στις εκλογές του 2020 εκτιμάται ότι ψήφισαν περίπου 150 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

«Εμβόλια για τον κορονοϊό θα πρέπει να δοκιμαστούν στους 50.000 που ψήφισαν τον Kanye West» αναφέρει ένα σχόλιο στο Twitter.

«Θα αμφισβητήσουν οι δικηγόροι του Kanye αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα στα δικαστήρια;» έγραψε ένας αλλος χρήστης.

«Αισθάνομαι άσχημα για τον φίλο μου» σημειώνεται σε ένα άλλο σχόλιο.

«Γιατί όλοι λένε ότι αισθάνονται άσχημα για εκείνον. Ήταν φανερό ότι δεν θα νικούσε. Αισθάνεστε λύπη για έναν δισεκατομμυριούχο που έχασε σε αγώνα, στον οποίο δεν μπορούσε να νικήσει» ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Πάντως ο Kanye West φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία για τις επόμενες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τέσσερα χρόνια από τώρα. Ο ράπερ χαμογελά σε φωτογραφία του δίπλα σε έναν εκλογικό χάρτη με τα τελευταία αποτελέσματα και τη φράση: «WELP KANYE 2024» (ένα ρήμα της αργκό από την συγχώνευση των «well» και του «help»), υπονοώντας ότι πιθανόν να είναι υποψήφιος πρόεδρος και στις επόμενες εκλογές.

Η ανακοίνωση του ράπερ ότι ψήφισε τον εαυτό του επίσης προκάλεσε πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το γεγονός ότι στα 40 χρόνια σου δεν έχεις ψηφίσει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σου είναι ντροπιαστικό» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32