search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03
MENU CLOSE

ΗΠΑ-Φιλαδέλφεια: Η αστυνομία ερευνά φερόμενη συνωμοσία με Hummer και οπλισμένους – Είχαν στόχο κέντρο καταμέτρησης; (Video)

06.11.2020 08:58
ΗΠΑ-Φιλαδέλφεια: Η αστυνομία ερευνά φερόμενη συνωμοσία με Hummer και οπλισμένους - Είχαν στόχο κέντρο καταμέτρησης; (Video) - Media

 

Η αστυνομία στη Φιλαδέλφεια ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά φερόμενη συνωμοσία για επίθεση στο Συνεδριακό Κέντρο της Πενσιλβάνιας, στο οποίο γίνεται η κρίσιμης σημασίας για την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία αυτή.

Η τοπική αστυνομία πληροφορήθηκε για ένα Hummer με οπλισμένους επιβαίνοντες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Βιρτζίνια, έχοντας ως σχέδιο να επιτεθούν στο συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Τρίτης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον έναν άνδρα και κατέσχεσε ένα όπλο, όπως και το Hummer, για το οποίο είχε πληροφορηθεί προηγουμένως. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σε σχέση με την φερόμενη συνωμοσία.

Η είδηση αυτή μεταδόθηκε νωρίτερα από το Action News, θυγατρικό του ABC. Βίντεο που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό μέσο στη διεύθυνση: https://6abc.com/7689932 δείχνει έναν αριθμό αστυνομικών στην περιοχή.

Νωρίτερα χθες Πέμπτη υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησαν πορείες στην Φιλαδέλφεια, την ώρα που οι εκλογικοί αντιπρόσωποι καταμετρούν χιλιάδες επιστολικές ψήφους, οι οποίες θα κρίνουν ποιος από τους δύο υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία θα λάβει τελικά τους 20 μεγάλους εκλέκτορες της Πενσιλβάνιας.

Υποστηρικτές του Τραμπ κυμάτιζαν σημαίες και κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν: “Η ψηφοφορία σταματά την Ημέρα των Εκλογών” και “Λυπούμαστε οι κάλπες έχουν κλείσει”, ενώ υποστηρικτές του Μπάιντεν είχαν βάλει νωρίτερα χθες μουσική και χόρευαν πίσω από οδόφραγμα στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Εφετείο της πολιτείας απεφάνθη χθες ότι περισσότεροι παρατηρητές των Ρεπουμπλικανών μπορούν να εισέλθουν στο συνεδριακό κέντρο στην Φιλαδέλφεια όπου οι αρμόδιοι καταμετρούν ψηφοδέλτια.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USPS) ανακοίνωσε ότι περίπου 1.700 ψηφοδέλτια εντοπίστηκαν στην Πενσιλβάνια σε κέντρα διαλογής αλληλογραφίας κατά τη διάρκεια δύο ελέγχων που έκανε αργά χθες το βράδυ και πρόσθεσε ότι έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία παράδοσής τους σε εκλογικούς αντιπροσώπους.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως χωρίς να το τεκμηριώνει ότι οι επιστολικές ψήφοι προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για νοθεία, μολονότι οι εκλογικοί εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι αυτό είναι κάτι το σπάνιο στις αμερικανικές εκλογές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03