search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Καιρός: Ραγδαία μεταβολή με θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας (Χάρτες)

06.11.2020 09:32
Καιρός: Ραγδαία μεταβολή με θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας (Χάρτες) - Media

 

Ραγδαία θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες, με ψυχρές αέριες μάζες να φτάνουν στη χώρα μας από τα Βαλκάνια, φέρνοντας μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο σήμερα Παρασκευή.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός προβλέπεται άστατος για σήμερα, αλλά και το Σαββατοκύριακο που έρχεται. 

Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι αρχικά βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ θα γίνουν σταδιακά μεταβαλλόμενοι, τοπικά έως 4-5 μποφόρ.

Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι και στο Ιόνιο, όπου θα πνέουν από ανατολικές (στα βόρεια από βορειοδυτικές) διευθύνσεις, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Παράλληλα, βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στα βόρεια και ορεινά της Κρήτης θα παρουσιάσουν εμμονή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το ύψος βροχής που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20-22 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και κυρίως τη Ρόδο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:17