search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Όταν οι λέξεις γίνονται εικόνα…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2150
5-11-2020
07.11.2020 04:00
pen_genereal-e1586850274524-640×640-1.jpg

 

Μια έξυπνη ιδέα για την τόνωση του πολιτισμού μας τέτοιες δύσκολες μέρες, με την ανάδειξη μέσω του κινηματογράφου Ελλήνων συγγραφέων, είχε ο ανήσυχος φίλος Αλέξανδρος Κακαβάς και οι συνεργάτες του.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου Μικρού Μήκους εκ διασκευής Ελληνικού Διηγήματος.

Ελπίζω – και εύχομαι – οι Νεοέλληνες σκηνοθέτες και σεναριογράφοι να επιλέξουν διηγήματα Νεοελλήνων συγγραφέων και υπάρχουν πολλοί με αξιόλογα κείμενα και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Νομίζω ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο, η πρωτοβουλία της Ένωσης Σεναριογράφων θα δικαιώσει τους εν ζωή δημιουργούς σε μια χώρα που – σύμφωνα τουλάχιστον με τους αριθμούς – είναι αφιλόξενη για τα βιβλία και τη λογοτεχνία.

Πάμε τώρα στα πρακτικά.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από σήμερα και μέχρι την 31η Μαΐου 2021, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Σενάριο μικρού μήκους διασκευασμένο) στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/
Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σεναρίου Μικρού Μήκους εκ διασκευής Ελληνικού Διηγήματος):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να μην αναγράφουν το ονοματεπώνυμό τους εντός του αρχείου pdf του σεναρίου.

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά στο τηλέφωνο 6932089819 ή στο email [email protected].

Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1331/

Καλές εμπνεύσεις παιδιά!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:34