search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Αποκατάσταση των ζημιών του «Ιανού» από τον Στρατό σε Καρδίτσα και Κεφαλλονιά

07.11.2020 12:23
Αποκατάσταση των ζημιών του «Ιανού» από τον Στρατό σε Καρδίτσα και Κεφαλλονιά - Media

 

Ο Στρατός Ξηράς έπειτα από εντολή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) και σχετική έγκριση από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας συνδράμει στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Όπως ανακοινώθηκε, στην περιοχή της Καρδίτσας, ο στρατός συνδράμει με οκτώ αξιωματικούς και 34 οπλίτες μηχανικού, δύο προωθητές γαιών, ένα φορτωτή γαιών, δύο εκστραφείς τάφρων, έναν οδοστρωτήρα, έναν ισοπεδωτή γαιών, ένα ανατρεπόμενο, δύο ρυμουλκά, ένα περονοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα, ένα όχημα περισυλλογής και τρία οχήματα γενικής χρήσης 30 τόνων.

Στο πλαίσιο της συνδρομής του στρατού ξηράς κατασκευάστηκε μεταφερόμενη γέφυρα τύπου «Μπέιλι» στην περιοχή «Καραϊσκάκη» του δήμου Μουζακίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή αντίστοιχης γέφυρας τύπου στο Ανθοχώρι του ιδίου δήμου.

Στο νησί της Κεφαλλονιάς, ο στρατός ξηράς συνδράμει επίσης με προσωπικό και μέσα στην αντιμετώπιση των καταστροφών.

Ειδικότερα, διαθέτει δύο αξιωματικούς και δέκα οπλίτες, δύο οχήματα γενικής χρήσης, δύο προωθητές γαιών, δύο εκσκαφείς τάφρων καθώς και τέσσερα ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς μηχανημάτων.

Στο νησί εκτελέστηκαν εργασίες στις περιοχές του χωριού ‘Ασσος και της Αγίας Ευφημίας, οι οποίες περιελάμβαναν εκσκαφή, απομάκρυνση και μεταφορά φερτού υλικού για αποκατάσταση οδικού δικτύου και δικτύου ύδρευσης.

Ακόμη, εκτελέστηκαν εργασίες διάνοιξης, διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης σε κοίτες ρεμάτων για διευκόλυνση της απορροής υδάτων και για αποτροπή πλημμυρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15