search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:31
MENU CLOSE

Καταγγελία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε ελεγκτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για υπεράριθμους επιβάτες στο τραίνο

08.11.2020 12:56
Καταγγελία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε ελεγκτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για υπεράριθμους επιβάτες στο τραίνο - Media

 

Πρόστιμο ύψους 150 ευρώ επιβλήθηκε σε ελεγκτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για υπεράριθμους επιβάτες σε συρμό του Προαστιακού.

Όπως καταγγέλλεται στο ιστολόγιο μηχανοδηγών «το Στέκι της Έλξης», το πρόστιμο επιβλήθηκε την Παρασκευή σε ελεγκτή στον Προαστιακό της Λάρισας καθώς, σε έλεγχο της αστυνομίας, εντοπίστηκε μεγαλύτερος αριθμός επιβατών από τον προβλεπόμενο.

«Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή της πολιτικής απόφασης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη πέρυσι τον Μάιο, όπου μεταφέρετε στους εργαζόμενους η ευθύνη αν σε ένα τρένο  βρίσκονται υπεράριθμοι επιβάτες (και όχι στον εργοδότη που θα πρέπει να διασφαλίζει και να ελέγχει το ζήτημα) και σε αυτούς – και όχι στην εταιρεία-  επιβάλλεται  πρόστιμο 150 ευρώ», σχολιάζεται στον ιστότοπο, ενώ διατυπώνεται το εύλογο ερώτημα, πώς μπορεί ένας εργαζόμενος στον Προαστιακό «να ελέγχει τον αριθμό των επιβατών σε μια αμαξοστοιχία χωρητικότητας εκατοντάδων επιβατών και όταν υπάρχουν τόσες σταθμεύσεις και οι σταθμοί είναι ανοικτοί σε όλους.»

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η αστυνομία επέβαλλε πρόστιμο 150 ευρώ στον ελεγκτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω του ότι το τρένο είχε 30 επιβάτες πάνω από το επιτρεπόμενο όριο και εκείνος έπρεπε να μην επιτρέψει να ανέβουν περισσότεροι από 91 επιβάτες στο τρένο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:31