search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:31
MENU CLOSE

Άλσος Ευαγγελισμού:Φρένο στο «Μποσκέτο»

19.03.2010 15:22
Άλσος Ευαγγελισμού:Φρένο στο «Μποσκέτο» - Media

Φρένο στις οικοδομικές εργασίες που εκτελούνταν στον χώρο του Άλσους Ευαγγελισμού για την ανακατασκευή και επέκταση κτιρίου εντός του άλσους έβαλε το ΣτΕ, μετά τις έντονες πιέσεις των κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Φρένο στις οικοδομικές εργασίες που εκτελούνταν στον χώρο του Άλσους Ευαγγελισμού για την ανακατασκευή και επέκταση κτιρίου εντός του άλσους έβαλε το ΣτΕ, μετά τις έντονες πιέσεις των κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Η υπόθεση του περιβόητου παλιού κτιρίου «Μποσκέτο» ξεκίνησε όταν η εταιρεία Restaurart Α.Ε. νοίκιασε τον χώρο από την ιδιοκτήτρια Μονή Πετράκη και πήρε άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Αθήνας για να πραγματοποιήσει – όπως αναφέρει και η σχετική άδεια – «ανακατασκευή ισογείου καταστήματος». Επειδή όμως δεν μπορούσε να χτίσει πάνω στα ερείπια το παλάτι της, άρχισε κάθε βράδυ το παράνομο γκρέμισμα προκειμένου να χτίσει κτίριο 340 τ.μ., για το οποίο – όσο κι αν σας φαίνεται παράλογο – είχε άδεια. Δεν δίστασε μάλιστα να τοποθετήσει ψηλές και πυκνές λαμαρίνες προκειμένου να διασφαλίσουν το εργοτάξιο από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Βέβαια είναι γνωστό ότι οι ενέργειες που θίγουν τον χαρακτήρα άλσους και αλλάζουν τη χρήση του διώκονται ως παράνομες, σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία. Εκτός κι αν έχεις ειδική ασυλία…

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με την υπόθεση το προηγούμενο διάστημα εξόργισαν πλήρως τους κατοίκους, οι οποίοι έβλεπαν κάθε βράδυ να επιχειρείται η τσιμεντοποίηση του άλσους. Έβαλαν κόντρα λοιπόν με θεούς και… εταιρείες, με συμφέροντα και γραφειοκρατίες και τελικά βγήκαν προσωρινά νικητές. Κατάφεραν να αποσπάσουν προσωρινή διαταγή διακοπής των οικοδομικών εργασιών από το ΣτΕ μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης ακύρωσης. Ο θεός να τους φυλάει τώρα από τη Μονή Πετράκη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24