search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:02
MENU CLOSE

Τρία νέα μεγάλα έργα κατασκευής γραφείων στην Αττική παρά την πανδημία (Photos)

09.11.2020 07:37
Τρία νέα μεγάλα έργα κατασκευής γραφείων στην Αττική παρά την πανδημία (Photos) - Media

 

Μπορεί λόγω της πανδημικής κρίσης οι επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, όμως τα νέα έργα ανάπτυξης (greenfield) γραφειακών χώρων που είχαν ξεκινήσει πριν την πανδημία, εξακολουθούν να υλοποιούνται, με δεδομένη την εξασφαλισμένη ζήτηση που συγκεντρώνουν τα υψηλών προδιαγραφών επαγγελματικά ακίνητα.

Είναι ενδεικτικό ότι η ασφαλιστική εταιρεία Generali αγόρασε, πρόσφατα, ένα από τα κτήρια του συγκροτήματος γραφείων που αναπτύσσουν κοινοπρακτικά η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand και η επενδυτική εταιρεία Prodea Investment. Το κτήριο στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού και της οδού Λαγουμιτζή, που απέκτησε η ασφαλιστική, έχει ανωδομή 8.000 τ.μ. και αντιστοιχεί στο ήμισυ περίπου των γραφείων με συνολική επιφάνεια 17.000 τ.μ. και υπόγεια 9.000 τ.μ. που υλοποιούν αυτή τη στιγμή οι δύο εταιρείες με ορίζοντα ολοκλήρωσης τέλη 2021 – αρχές 2022.

Αντίστοιχα, το κτήριο, επιφάνειας περίπου 10 χιλ. τ.μ., της πρώην έδρας της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο του οποίου την ανακαίνιση ολοκληρώνει η Dimand έχει μισθωθεί σε πολυεθνικό όμιλο.

Τα εν εξελίξει greenfield έργα περιορίζονται σε έναν χαμηλό, ενδεχομένως μονοψήφιο αριθμό. Προτού όμως, ξεσπάει η πανδημία, η ζήτηση για γραφεία έβαινε αυξανόμενη, ενώ το 2019 υπήρξαν συναλλαγές με υψηλότερα μισθώματα και συμπιεσμένες αποδόσεις, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Arbitrage Real Estate Advisors.

Τα νέα μεγάλα έργα

Με τα δεδομένα αυτά, τα νέα έργα ανάπτυξης γραφείων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τα σημαντικότερα από αυτά, που παρουσιάζει σήμερα το Capital.gr, να υλοποιούνται στο Μαρούσι όπου διαθέτει την έδρα του μεγάλο αριθμός επιχειρήσεων της χώρας.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει το κτήριο στις οδούς Φραγκοκλησιάς, Αιγιαλείας και Κοσμά Αιτωλού στο Μαρούσι που κατασκευάζει η ΤΕΡΝΑ για λογαριασμό της Prodea Investments. Πρόκειται για επένδυση 14 εκατ. ευρώ με αντικείμενο την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου, βιοκλιματικού, πενταώροφου κτηρίου με ανωδομή 7.000 τ.μ., υπόγειους – βοηθητικούς χώρους 7.000 τ.μ.  και περίπου 200 θέσεις πάρκινγκ.

Αυτά είναι τα νέα μεγάλα έργα κατασκευής γραφείων

Το υπό κατασκευή κτήριο στις οδούς Φραγκοκλησιάς, Αιγιαλείας και Κοσμά Αιτωλού στο Μαρούσι είναι το πρώτο greenfield έργο της Prodea Investments.

Φραγκοκλησσιάς, Prodea, Μαρούσι

Το έτερο κτήριο του συγκροτήματος γραφείων της Prodea στο Μαρούσι. 

Φραγκοκλησσιάς, Prodea, Μαρούσι

Η μακέτα του νέου κτηρίου της Prodea στο Μαρούσι.

Ένα ακόμη κτήριο γραφείο αναπτύσσεται επί της Φραγκοκλησσιάς σε οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από τις εγκαταστάσεις της αδελφότητας “Η Αγία Ευνίκη”. Πρόκειται για κτήριο γραφείων ανωδομής 4.000 τ.μ., με υπόγειο πάρκινγκ 100 θέσεων, το οποίο βρίσκεται στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης, στις χωματουργικές εργασίες.

Φραγκοκλησσιάς, Μαρούσι

Η μακέτα του νέου κτηρίου γραφείων στο Μαρούσι που βρίσκεται στο στάδιο των χωματουργικών εργασιών.

Σε μικρή απόσταση από την οδό Φραγκοκλησιάς, στη συμβολή της οδού Δερβενακίων με την Λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, ο όμιλος Σαράντη κατασκευάσει κτήριο γραφείων που προορίζεται για ίδια χρήση. Θα διαθέτει πέντε ορόφους, δύο υπόγεια και συνολικό εμβαδόν δόμησης περίπου 2.800 τ.μ. Υπολογίζεται ότι θα αποπερατωθεί σε περίπου ένα χρόνο, το Νοέμβριο του 2021, ενώ σήμερα βρίσκεται στο στάδιο των εργασιών θεμελίωσης.

κτήριο γραφείων Σαράντης

Η μακέτα του νέου κτηρίου γραφείων της Σαράντης στο Μαρούσι.

Πηγή capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:01