search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:58
MENU CLOSE

SMS – 13033: Σε ποιες περιπτώσεις θα «κόβεται» η έξοδος των πολιτών – Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία για ώρες και κωδικούς

09.11.2020 12:19
koronoios_6.jpg

 

Μπορεί να μην υπάρχει όριο στα SMS στο 13033 για έξοδο – μετακίνηση από το σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που το σύστημα μπορεί να «αρνηθεί» την έξοδο στον αποστολέα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδης τα sms στο 13033 μπορεί να μην έχουν συγκεκριμένο όριο, ωστόσο το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν γραπτό μήνυμα για πολλές μετακινήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σύστημα μπορεί να πει «όχι» και να «αρνηθεί» την έξοδο στον αποστολέα.

«Όριο δεν υπάρχει ως διαδικασία, όμως το σύστημα αν δει ότι κινείστε πολλές φορές, θα σας κόψει» τόνισε ο γγ Εμπορίου μιλώντας τστον ΑΝΤ1.

Παράλληλα διευκρίνισε πως σε περίπτωση που κάποιος πολίτης στείλει μήνυμα στο 13033 και δεν λάβει απάντηση, τότε πριν βγει από το σπίτι του, θα πρέπει να ξαναστείλει μήνυμα μέχρι να λάβει απάντηση. Το να μη λάβει απάντηση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως εκείνη την ώρα, στη συγκεκριμένη περιοχή, να υπάρχουν πολλά μηνύματα.

Ωστόσο είναι απαραίτητο να έχει στο κινητό του τηλέφωνο την απάντηση από το 13033 για να μπορέσει να μετακινηθεί, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο.

Πέτσας: Πάνω από 1 εκατ. SMS για άθληση το βράδυ της Κυριακής 

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί. Ατομική ευθύνη λοιπόν αλλά και κρατική επαγρύπνηση ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων». Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και εκτροπές από την τήρηση των μέτρων δε θα γίνονται ανεκτές

Πρόσθεσε ότι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου «πρώτη μέρα ισχύος των νέων μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού τα στελέχη των αρμόδιων αρχών ελέγχου για την επιτήρηση των μέτρων διενήργησαν ελέγχους συμμόρφωσης σε ολόκληρη την επικράτεια σύμφωνα με τον κεντρικό επιχειρησιακό σχεδιασμό με τους πρώτους ελέγχους να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα ύψους 29.250 ευρώ κυρίως για μη χρήση μάσκας και αποστολή sms καθώς και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις. Ενώ, ανεύθυνες συμπεριφορές με πρόσκληση σε συγχρωτισμό όπως η διοργάνωση πάρτι σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού εντοπίζονται και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικων δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την κίνηση στους δρόμους ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδιο με το πρώτο. Αναμένουμε μια αυξημένη κίνηση ως αποτέλεσμα της επιλογής να παραμείνουν ορισμένες δραστηριότητες όπως τα σχολεία».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων για ερασιτέχνες αλιείς και κυνηγούς προσθέτοντας ότι τυχόν ποσά που έχουν δοθεί θα συμψηφιστούν με επόμενα ποσά π.χ. για κυνηγετικές άδειες. Τέλος αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής εστάλησαν περισσότερα από 1 εκατ. SMS στο 13033 για άθληση κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση προχώρησε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:58