search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:12
MENU CLOSE

Τι απαντά ο Μπακογιάννης για το κόστος του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού

09.11.2020 18:33
Τι απαντά ο Μπακογιάννης για το κόστος του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού  - Media

 

Τα φετινά Χριστούγεννα η Αθήνα «θα λάμψει ακόμα περισσότερο» τονίζει η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι «αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση αλλά – κυρίως – αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Φέτος περισσότερο από ποτέ η Αθήνα πρέπει να εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας».

Σε ανακοίνωσή της, απαντώντας σε αναφορές για το κόστος του εορταστικού στολισμού, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη υπενθυμίζει ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση ακύρωσε το διαγωνισμό της προκατόχου της για αγορά στολισμού ύψους 1.794.063 ευρώ. Αντ΄ αυτού, σημειώνει, χωρίς να στοιχίσει «ούτε ένα ευρώ» στους δημότες και μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», «ο περσινός στολισμός και φωτισμός της Αθήνας ήταν ο πιο εκτεταμένος των τελευταίων χρόνων». Για το φετινό κόστος, ο δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι με το διαγωνισμό ύψους 599.800 ευρώ, ο εορταστικός στολισμός που θα αγοραστεί «δεν είναι μόνο για μία χρονιά. Αντιθέτως θα προστεθεί στον περσινό εξοπλισμό των δωρεών, με αποτέλεσμα το φως και η λάμψη των Χριστουγέννων να φτάσει σε ακόμα περισσότερα σημεία της Αθήνας». Ακόμη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι από τον περασμένο Ιούλιο, η Οικονομική Επιτροπή «είχε αποφασίσει να γίνει διαγωνισμός για τον έγκαιρο στολισμό-αποστολισμό της πόλης κόστους 371.729,68 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που να αφορά το 2020 αλλά και το 2021. ‘Αρα το πραγματικό κόστος είναι 185. 864,84 ευρώ, για κάθε έτος, καθώς διαπιστώθηκε ότι λόγω του μειωμένου εδώ και πολλά χρόνια προσωπικού του δήμου, η διαδικασία στολισμού-αποστολισμού άφηνε χιλιάδες αιτήματα δημοτών σχετικά με θέματα ηλεκτροφωτισμού της πόλης σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα – κάτι το οποίο με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» , με ανακοίνωσή της επικρίνει τη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι «κατανοεί την ανάγκη, σε ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, να ζήσουμε την επικείμενη εορταστική περίοδο σε όσο το δυνατόν πιο κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, θεωρούμε τη διάθεση αυτών των ποσών αλόγιστη σπατάλη, ειδικά αφού ο δήμος θα μπορούσε να στολίσει αξιοπρεπώς την πόλη, με τους πόρους που ήδη διαθέτει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15