search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:22
MENU CLOSE

Ο Πολάκης «ξαναχτυπά» φρενάροντας το επικοινωνιακό μπαράζ του ΣΥΡΙΖΑ – «Ναι μεν αλλά» από Τσίπρα

10.11.2020 08:34
Ο Πολάκης «ξαναχτυπά» φρενάροντας το επικοινωνιακό μπαράζ του ΣΥΡΙΖΑ – «Ναι μεν αλλά» από Τσίπρα - Media

 

Μπορεί ο Τσίπρας το τελευταίο διάστημα να έχει πατήσει γκάζι όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ τα θαύματα δεν διαρκούν πολύ. Εδώ και μερικές εβδομάδες που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα δείχνει να επιδεινώνεται συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να λειτουργεί συντεταγμένα απέναντι στην κυβέρνηση αφήνοντας πίσω του, μέχρι νεωτέρας, την εσωστρέφεια.

Ωστόσο, χθες ξαναχτύπησε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος θέλησε να στείλει «ηρωϊκό» μήνυμα αντίστασης στο λοκντάουν από την Κρήτη, ανεβάζοντας στον λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφία από γεύμα με οικογενειακούς φίλους το οποίο συνόδευσε με μια μαντινάδα όπου μεταξύ άλλων διακήρυσσε πως «εμείς θα το γλεντάμε».

Πρόκειται για μια μέρα όπου:

·        η κυβέρνηση έμεινε εκτεθειμένη όσον αφορά το σύστημα τηλεκπαίδευσης το οποίο λίγο μετά την έναρξή του κατέπεσε, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την παραίτηση Κεραμέως.

·        Ο Τσίπρας παραχωρούσε τηλεοπτική συνέντευξη προκειμένου να αναδείξει περισσότερο την πρότασή του για υπουργό κοινής αποδοχής αλλά και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, εν όψει και της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών που θα γίνει την Πέμπτη στη Βουλή.

·        Ανακοινώθηκαν 41 νεκροί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών λόγω κορωνοϊού στους 825 θανάτους, με 239 διασωληνωμένους.

Η «πρόκληση» Πολάκη ξεσήκωσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο από εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το δικό του ακροατήριο καθώς θεωρήθηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στέλνει λάθος μηνύματα, υγειονομικώς και πολιτικώς, σε μια στιγμή που οι πολίτες ζορίζονται από τη νέα καραντίνα, είναι ωστόσο υποχρεωμένοι να την τηρούν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο δελτίο του Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Παύλου Πολάκη, κινήθηκε σε γραμμή «ναι μεν αλλά» δίνοντας ουσιαστικά κάλυψη στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ακόμη και αν ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αυτοσυγκράτησης στον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών ήταν μάλλον υπερβολικά «μαλακός» στέλνοντας τελικά το αντίθετο μήνυμα.

Δικαιολόγηση

Ειδικότερα ανέφερε ότι ήταν «αρνητική» η εικόνα που εξέπεμψε με την ανάρτησή του, «ήταν λάθος», αναγνωρίζοντας ότι συνιστούσε «προτροπή στον κόσμο ότι δεν χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα» . Ωστόσο, στη συνέχεια υποστήριξε ότι το λάθος ήταν μόνο επικοινωνιακό, δηλαδή κακώς το διαφήμισε από εκεί και πέρα χαρακτήρισε επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε, ότι δηλαδή αφενός απλώς γευμάτισε σε φιλικό σπίτι «ενώ είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται οπουδήποτε αλλού» – «αυτό δεν είναι αρνητικό» συμπλήρωσε ο Τσίπρας – και αφετέρου πως επειδή είχε αμέσως πριν χειρουργείο ο ίδιος είχε κάνει τεστ τις τελευταίες 30 ώρες, άρα δεν ήταν επικίνδυνος για τη διάδοση του ιού.  

Ακολούθως η ΝΔ – η οποία είχε πριν καλέσει τον Τσίπρα να προχωρήσει στη διαγραφή Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας από ολόκληρη τη συνέντευξη μόνο το συγκεκριμένο απόσπασμα. Ειδικότερα, σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη, αφού δεν τον πείραξε η παράνομη πράξη αλλά η δημοσιοποίησή της και πως με αυτό τον τρόπο ο ίδιος στέλνει το μήνυμα «παρανομείτε αλλά στα κρυφά».

Εν ολίγοις, ο Παύλος Πολάκης για μία ακόμη φορά «έχυσε την καρδάρα με το γάλα» και εξέθεσε το κόμμα του καθιστώντας το απολογούμενο σε μια στιγμή που είχε καταφέρει να αναπτύξει επικοινωνιακή δυναμική. Ωστόσο, όσο συνεχίζει να έχει την ανοχή ή την  κάλυψη της ηγεσίας, και η δεύτερη δεν επιλέγει να βάλει φρένο στις συμπεριφορές του με απόλυτο και σαφή τρόπο, τόσο θα προκαλεί προβλήματα.

Όχι μόνο καταφέρνει να θολώνει και να ακυρώνει επικοινωνιακά την κεντρική γραμμή που χτίζει ο Τσίπρας, αλλά καθιστά τον ίδιο τον πρόεδρο υπόλογο, προς τα έξω και προς τα μέσα, με δεδομένο ότι θεωρείται πως ανήκει στο στενό κύκλο συνεργατών του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:20