search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εργοδοτικές αυθαιρεσίες εν μέσω καραντίνας – Όλοι οι κλάδοι που πλήττονται

10.11.2020 08:37
Κορωνοϊός: Εργοδοτικές αυθαιρεσίες εν μέσω καραντίνας - Όλοι οι κλάδοι που πλήττονται - Media

 

Μπορεί να βρισκόμαστε στη 4η μέρα του lockdown, ωστόσο οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί αναστολής σύμβασης έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.

Στην ίδια κατευθύνση με την προηγούμενη καραντίνα της Άνοιξης, δεν λείπουν οι περιπτώσεις εργοδοτών που βγάζουν μισθωτούς σε αναστολή εργασίας και ακολούθως τους αναγκάζουν να εργαστούν κανονικά.

Είναι η νέα μορφή «μαύρης» εργασίας που εκμεταλλεύεται την πανδημία του κορωνοϊού.

Ευδοκίμησε στην ανοιξιάτικη καραντίνα του Απριλίου – Μαΐου, συνέχισε με περιορισμένη εμβέλεια το καλοκαίρι, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς όπως τα Χανιά, ενώ τώρα επανακάμπτει εκ νέου μαζί με το νέο πανελλαδικό lockdown.

«Στην ομάδα πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων ANTI-COVID-19 της ΓΣΕΕ έχουμε ήδη δεχτεί, μόνο μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου, πάνω από 40 καταγγελίες εργαζόμενων, που μας καταγγέλλουν πως εργοδότες τους απασχολούν, εκδίδοντας ψευδείς βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας ή είναι εντελώς ανασφάλιστοι», τονίζει ο Γραμματέας Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργόπουλο, οι πρώτες καταγγελίες της δεύτερης καραντίνας αφορούν κυρίως μισθωτούς από 4 κλάδους:

  1. Επιχειρήσεις εστίασης για εργαζόμενους που απασχολούνται σε take away και delivery
  2. Call Center
  3. Ταχυμεταφορές
  4. Εταιρείες σεκιούριτι
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50