search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:50
MENU CLOSE

Βιβλίο – φόρος τιμής στον θρυλικό DJ και μουσικό, Άντριου Ουίθεραλ

10.11.2020 08:55
Βιβλίο - φόρος τιμής στον θρυλικό DJ και μουσικό, Άντριου Ουίθεραλ - Media

 

«Andrew Weatherall – A Jockey Slut Tribute» είναι ο τίτλος ενός νέου βιβλίου για τον εκλιπόντα Βρετανό DJ, μουσικό και δισκογραφικό παραγωγό, Άντριου Ουίθεραλ, ο οποίος πέθανε νωρίτερα φέτος, το οποίο θα εκδοθεί από το μουσικό περιοδικό Jockey Slut.

Το 160 σελίδων βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις και άρθρα που δημοσίευσε ο θρυλικός DJ στο Jockey Slut – διμηνιαίο περιοδικό με έδρα το Μάντσεστερ για τη dance μουσική και κουλτούρα.

Μεταξύ άλλων στις σελίδες του βιβλίου δημοσιεύονται συνεντεύξεις των DJ, Ντάνι Ράμλινγκ, Κιθ Τένισγουντ, του συγκροτήματος Chemical Brothers, του Μπόμπι Γκιλέσπι των Primal Scream και πολλών άλλων.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις οποίες στήριζε ο Άντριου Ουίθεραλ, Amnesty International, Multiple Sclerosis Society, Thrombosis UK και Crisis.

Ο Ουίθεραλ άρχισε την καριέρα του ως μέλος της βρετανικής κολλεκτίβας Boy’s Own που εμφανίστηκε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80 ως πρωτοπόρος της acid house σκηνής, διοργάνωνε πάρτι, δημοσίευσε περιοδικό, ίδρυσε δισκογραφική εταιρεία υπό την London Records και υπέγραφε παραγωγές και remix.

Ο Άντριου Ουίθεραλ συνεργάστηκε με τους New Order και Happy Mondays και ήταν ο παραγωγός των Primal Scream και του εικονικού άλμπουμ τους «Screamadelica» που χάρισε στο βρετανικό συγκρότημα το βραβείο Mercury το 1992.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48