search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:15
MENU CLOSE

Tη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – «Υποκριτική» την χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ

10.11.2020 16:30
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας - Μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ για τα εμβόλια - Media

 

Τροπολογία κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  ζητώντας τη δημοσίευση των πλήρων πρακτικών των συνεδριάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, υποχρεωτικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την πραγματοποίησή τους, στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον με τη συγκεκριμένη τροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητούν το Υπουργείο Υγείας, στις περιπτώσεις που η χώρα έχει κηρυχθεί σε έκτακτη κατάσταση δημόσιας υγείας, ιδίως όταν αντιμετωπίζει κατάσταση πανδημίας, να υποχρεούται, ακόμη και προ της δημοσιεύσεως στον διαδικτυακό του τόπο, να αποστέλλει στη Βουλή, προς ενημέρωση των κομμάτων, την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά τη διενέργεια κάθε συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες συνοπτικά πρακτικά για το θέμα, τις απόψεις και τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτή.

Τέλος οι παραπάνω υποχρεώσεις δημοσιότητας των πρακτικών της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες ζητείται να καταλαμβάνουν υποχρεωτικά και όσα έχουν ήδη συνταχθεί, τα οποία δημοσιεύονται στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγεία και αποστέλλονται στη Βουλή, προς ενημέρωση των κομμάτων, εντός προθεσμίας τριών ημερών από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης.

ΚΙΝΑΛ: Υποκρισία

«Υποκριτική» χαρακτήρισε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφερόμενος δε και σε τροπολογία που «αθωώνει» τη Νέα Δημοκρατία.

«Η κυβέρνηση έχει αναντίρρητη και ήδη υφιστάμενη θεσμική υποχρέωση, που απορρέει από το Σύνταγμα, τους Νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής: 

Να τηρεί τη διαφάνεια και να καταθέτει στη Βουλή όλα τα στοιχεία που ζητούνται από τα κόμματα.

Να ενημερώνει τους πολίτες για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και φυσικά για τις απόψεις των επιστημόνων που γνωμοδοτούν στα θεσμικά όργανα.

Η κατάθεση τροπολογίας από τον ΣYΡIZΑ για την τυπική νομοθέτηση μιας αδιαμφισβήτητης υποχρέωσης της κυβέρνησης – που δήθεν σήμερα δεν υπάρχει – βγάζει από τη δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του για την αδιαφάνεια με την οποία χειρίστηκαν μέχρι σήμερα πολλά ζητήματα και για την άρνησή τους να καταθέτουν τα έγγραφα και τα στοιχεία που ζητούνται στη Βουλή», αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:15